Skip to main content

Forsikringsselskab knuser Niels' håb

Det ser sort ud for Niels Vandrefalk, som har besluttet sig for at tage kampen op mod sit forsikringsselskab, efter at han havnede i en busgrav. Forsikringsselskabet afviser nemlig kategorisk at betale

79-årige Niels Vandrefalk kørte fast i en busgrav og fik totalskadet sin bil.
79-årige Niels Vandrefalk kørte fast i en busgrav og fik totalskadet sin bil.Privatfotos

Det lader til, at Niels Vandrefalk kommer til at kigge langt efter de forsikringspenge fra Gjensidige Forsikring, som han ellers mener, at han har krav på. 

79-årige Niels Vandrefalk er vred over, at kaskoforsikringen ikke dækker hans totalskadede bil, efter han overså skilte og kørte fast i en busgrav på Mazantigade i Kolding.

Gjensidige Forsikring vurderer, at der er i dette tilfælde er tale om grov uagtsomhed under kørslen. Og der er tilsyneladende ingen grund til at sætte næsen op efter, at forsikringsselskabet - som kun udtaler sig generelt om denne type sager - er kommet på andre tanker:

- Hvis man overser skiltningen i for eksempel en bussluse, så har man tilsidesat agtpågivenheden. 

Man kan diskutere, hvornår skiltning er på et niveau, hvor det kan retfærdiggøres, at man som bilist overser den. 

Det er et vurderingsspørgsmål, fortæller skadechef i Autoskade hos Gjensidige Forsikring, Karsten Moos, til Newsbreak.dk. 

- Hvis der overhovedet ikke er skiltet, så er det en anden sag, tilføjer han.

Man skal udvise agtpågivenhed i situationer, hvor der er en indlysende fare for, at der kan ske skade, ifølge skadechef i Gjensidige, Karsten Moos.
Man skal udvise agtpågivenhed i situationer, hvor der er en indlysende fare for, at der kan ske skade, ifølge skadechef i Gjensidige, Karsten Moos.Pressefoto

Kan ikke betale sig at klage

Niels Vandrefalk har besluttet sig for at tage kampen op mod sit forsikringsselskab, efter Kolding Kommune nu har foretaget forbedringer i busslusen. 

Men selskabets generelle vurdering af sådanne sager kunne tyde på, at Niels Vandrefalk altså ikke skal forvente at få noget ud af sin klage.

- Selv om der siden skadetidspunktet er sket forbedringer i en bussluse, så vil det formentlig ikke have indflydelse på revurderingen i forbindelse med en eventuel klagesag, fastslår Karsten Moos.

Del din kommentar