Gemte sig for Elton John under en sofa

Gilbert O'Sullivan havde flere top-singler, men har i dag udskiftet stjernestøv med en rolig tilværelse på øen Jersey. Onsdag den 1. december fylder han 75 år

Udgivet Opdateret

Den irske sanger og sangskriver Gilbert O'Sullivan har over en lang karriere været at finde på de internationale hitlister ad flere omgange.

I dag lever han en mere anonym tilværelse på øen Jersey med sin kone og datter.

Den yderst privat anlagte stjerne fylder 75 den 1. december.

Gilbert O'Sullivan blev født i Irland i 1945 i en søskendeflok på seks.

 Men da han var dreng, flyttede familien til England i jagten på et bedre liv, og her begyndte en ung O'Sullivan at spille klaver.

- Jeg har en arbejderklassebaggrund, men vi har altid haft et klaver. Mine forældres tankegang var, at hvis bare et af børnene kunne spille klaver, kunne man tjene penge på det, har Gilbert O'Sullivan sagt til DailyEcho.

Forældrene fik ret.

Trommeagtigt klaver

Efter at have spillet i flere halvprofessionelle bands i sin studietid gik O'Sullivan solo og skrev pladekontrakt med April Music i 1967.

Undervejs lærte han også at spille trommer, hvilket fik stor indflydelse på hans klaverspil, som har en trommeagtig rytmik.

Om sit klaverspil har O'Sullivan udtalt, at "venstre hånd er hi-hatten, og højre hånd er lilletrommen".

Ifølge chart-history.net har Gilbert O'Sullivan på verdensplan haft 17 top 100-singler, hvoraf tre af dem har haft en samlet levetid som nummer et på 20 uger.

Ville hellere være hjemme

Trods den store succes nægtede superstjernen oprindeligt at turnere, fordi han ofte foretrak den hjemlige ro.

Det kom blandt andet til udtryk, efter at O'Sullivan på samme aften havde spillet to udsolgte koncerter på teatret London Palladium.

Da Elton John og Kiki Dee efterfølgende ville lykønske den unge O'Sullivan, ankom de til et tomt backstage-rum.

- Jeg lå under sofaen. Jeg havde aldrig spillet to shows efter hinanden, og det var forfærdeligt, har O'Sullivan senere fortalt.

Eksil på Jersey

Som konsekvens af irerens private natur har O'Sullivan søgt eksil ud for Normandiet på kanaløen Jersey sammen med sin familie.

- Jeg er meget glad derhjemme. Jeg er ikke synderligt social og sætter pris på mit privatliv, har O'Sullivan sagt til magasinet Enjoy Jersey.

Han spiller fortsat musik og har planer om at turnere fra marts til november 2022.

Powered by Labrador CMS