Giv dem en chinese haircut

Vesten skal ikke længere acceptere Kinas fedtspil - enten er de med os eller også er de imod, mener Newsbreak.dk's chefredaktør Claus Jessen

Kinas præsident Xi Jinping tror efterhånden, at han kan stå på skøjter i et isfrit hav. Nu må han vælge side mellem Rusland eller Vesten.
Kinas præsident Xi Jinping tror efterhånden, at han kan stå på skøjter i et isfrit hav. Nu må han vælge side mellem Rusland eller Vesten.
Udgivet Opdateret

Den amerikanske præsident George Bush fastslog i sin tale efter 11. september 2001 følgende: 

'Hvis I ikke er med os, så er I imod os'.

Talen var rettet til alle lande med en opfordring om at bekæmpe terrorisme sammen med USA.

Der er al mulig grund til at støve de kloge ord af igen i forbindelse med krigen i Ukraine. Hvem er med USA og Europa og hvem er imod?

Terroristen Vladimir Putin har vi allerede fået kategoriseret. 

Men hvad med Kina? Det er ulideligt at se og høre på den kinesiske præsident Xi Jinpings retoriske fedtspil. Manden tror efterhånden, at han kan stå på skøjter i et isfrit hav.

Nu har præsidenten lige haft møde med Putin. Kina støtter Putin i at få nedbrudt en verdensorden med amerikansk dominans. Men samtidig vil Kina gerne bibeholde den vigtige samhandel med USA.

Stop dobbeltspillet nu.

Hvis Vesten ikke een gang for alle kan overbevise præsident Xi Jinping om, at han nu må vælge entydigt side, så skal Kina boykottes. Vi skal over tid gøre os uafhængige af kineserierne. Vi kan ikke stole på styret. Kinesiske rigmænd gør det heller ikke selv. De flytter i stor stil deres milliarder i sikkerhed uden for Kinas grænser.

Det bliver smertefuldt for vores økonomi at bryde med Kina. Akkurat som Putin presser Europa økonomisk nu.

Men den gamle doktrin om, at samhandel skaber fredelig sameksistens har lidt en krank skæbne i forhold til diktaturstater. 

Vi kan lige så godt een gang for alle acceptere, at en ny og langvarig kold krig er begyndt. Den er ikke længere begrænset af en mur. 

Det handler i stedet om demokratiske lande mod diktaturstater.

Putin driver et morderisk diktaturregime, hvor han rager milliarder til sig selv. Hans samarbejdspartnere i Indien, Iran, Kina, Pakistan, Nordkorea og Afrika gør det samme. 

Vesten kan ikke forhindre det. Men vi kan aflyse enhver form for naivitet og tro på, at disse lande vil forbedre sig og gøre os det godt. Det vil de ikke.

USA er og bliver Europas vigtigste partner. Nu og i fremtiden. Til alle jer, som kun ser USA som en imperialistisk og kapitalistisk kriger-stat, er der kun en melding:  Flyt dog til Kina eller Nordkorea. 

Men lad nu være med at råbe for højt derovre...

Til Europas forbrugere kommer her en opfordring: 

Drop ethvert indkøb af kinesiske varer. Så længe kineserne ikke er med os, så er de imod os. 

Giv dem en chinese haircut.  

En rundbarbering af økonomien er det eneste, de måske har respekt for.

Powered by Labrador CMS