Grufuld TV2-afsløring

TV 2's ledelse er blevet orienteret om tilfælde af fysisk vold, siger Anders Langballe til Ekstra Bladet

Udgivet Opdateret

Der har været tilfælde af fysisk vold på TV 2, og det er den nuværende ledelse orienteret om.

Det fortæller Anders Langballe, som er tidligere politisk redaktør på mediet, til Ekstra Bladet.

- Jeg har meget detaljeret redegjort for fysisk vold over for Anne Stig Christensen (den administrerende direktør hos TV 2, red.) - både på skrift og tale - om hvad jeg selv har oplevet på TV 2 med forskellige chefer, hvor én er meget central nu.

- Den meget konkrete episode ligger mange år tilbage i tiden, og den var et udtryk for brutaliteten i ledelsen. Hvis man ikke indordner sig, så kan det udmunde i fysisk vold, siger Langballe til Ekstra Bladet.

Han uddyber ikke, hvem der stod bag volden, eller hvem det var rettet mod. Han fortæller heller ikke, hvilken form volden havde.

Orienteret for et år siden

Orienteringen om vold til den nuværende TV2-ledelse fandt ifølge Langballe sted for cirka et år siden. Det skete, mens en advokatundersøgelse af mulig sexisme var i gang på mediet.

- Vi aftalte, at hun (Anne Stig Christensen, red.) ville tage de oplevelser med videre i kulturarbejdet, som handlede om MeToo og arbejdsmiljø i bredere forstand, fortæller han til Ekstra Bladet.

Anders Langballe siger, at han har oplevet voldsudøvelse på TV2, mens han har ansat på mediet
Anders Langballe siger, at han har oplevet voldsudøvelse på TV2, mens han har ansat på mediet

Anders Langballe mener ikke, at ledelsen har gjort nok ved problemet, og at problemerne ikke kan isoleres til sager om sexisme.

Stak lussinger

På Twitter skriver han, at dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen", som udkom i denne uge, er "helt central for afdækningen af den brutale kultur på TV 2, som udmundede i MeToo".

- Men problemerne er bredere end som så. På TV 2 blev både psykisk og fysisk vold legitimeret. Det er en virkelighed, som TV 2 fortsat ikke vil forholde sig til, skriver han.

Han nævner selv i samme tråd en lussing som et eksempel på fysisk vold.

Powered by Labrador CMS