Skip to main content

Guitar-komiker fylder rundt

Hun er en flittig gæst på de danske koncertscener og optræder både som komiker, skuespiller og sanger. Onsdag den 6. juli fylder Annika Aakjær 40 år

Da hun til Zulu Comedy Galla i 2019 havde spillet Operaen op med en sang om menstruationsblod, modtog hun gallashowets allerførste stående applaus.

Den optræden viser meget godt, hvad Annika Aakjærs spidskompetencer er - humor og musik.

Onsdag den 6. juli fylder hun 40 år.

Hvornår interessen for sang og sangskrivning begyndte, ved Annika Aakjær ikke.

Men så længe hun kan huske, har hun haft et "stort indre liv", der bragte hende kreative steder hen. Og så har hun altid vidst, at hun skulle leve af at optræde.

Begyndte i 2008

- Jeg har altid bare stået på scenen med mine sange og fortællingerne om, hvordan de blev til, fokuseret på det, jeg synes var trist, og ellers bare haft snuden i sporet.

- Det har jeg tænkt mig at fortsætte med, desværre nok pinligt længe efter folk mere end højst sandsynligt har mistet interessen, siger hun.

I 2009 blev Annika Aakjær som en af landets første optaget på en nystartet uddannelse for sangskrivere på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Den musikalske karriere var allerede begyndt inden. I 2008 udgav hun sit første album, "Lille Filantrop", der resulterede i, at hun modtog en Steppeulv-pris for "Årets Håb" i 2009.

Har lært noget af alt

I alt har hun udgivet tre album og en række singler, hvoraf de to seneste, "POP" og "T-shirt", er blevet spillet flittigt i radioen.

Èn sang skiller sig dog ud for Aakjær.

- Alt, hvad jeg har lavet, har jeg lært noget godt eller dårligt af, og det har været vigtigt.

- Men den sang, såfremt jeg skal koge alt ned til en sang, jeg selv føler, rammer renest på den person, jeg er, er "Skulder Ved Skulder". Hvis den står tilbage som det eneste, så er det fino bambino med mig, fortæller hun.

Deltog i flere programmer

Annika Aakjær er også godt kendt for sine tv-optrædener.

Hun har flere gange været med i det populære TV 2-program "Toppen af Poppen", hvor kendte musikere fortolker hinandens sange.

Også underholdsprogrammet "Stormester" er blandt de programmer, hun har deltaget i.

Annika Aakjær er også skuespiller, og her har hun flere gange trukket på sin musikalske kunnen.

I 2009 var hun en del af forestillingen "Come Together" på Østre Gasværk, hvor hun var med til at fortolke Beatles-klassikere.

Klar i hovedrolle

To år senere rykkede hun til det hvide lærred, da hun landede en rolle i filmen "Dirch". Her spillede hun film-og sanglegenden Daimi.

Senest debuterede hun i juni i sin første hovedrolle i spillefilmen "Esthers Orkester".

For tiden glæder Annika Aakjær sig til at begynde på sin sommerturne og til at fokusere på arbejdet med at skrive og producere nye sange til sit kommende album.

Annika Aakjær har modtaget flere priser for sin musik. Senest blev hun i 2021 kåret som "Årets Solist" ved GAFFA-prisen. (Arkivfoto).
Annika Aakjær har modtaget flere priser for sin musik. Senest blev hun i 2021 kåret som "Årets Solist" ved GAFFA-prisen. (Arkivfoto).Claus Bech/Ritzau Scanpix
Del din kommentar