Skip to main content

Herlufsholm får sin første kvindelige rektor

Det bliver den 57-årige Gitte Nørgaard, der skal stå i spidsen for en kulturændring på Herlufsholm Skol

Herlufsholm Skole får nu sin første kvindelige rektor.

Herlufsholm Skole får nu sin første kvindelige rektor.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Citathistorie: sn.dk

Den nye rektor for Herlufsholm Skole og God bliver Gitte Nørgaard, der kommer fra en stilling som direktør på Aarhus Business College og med mere end 25 års ledelseserfaring i bagagen.

- Vi har valgt Gitte Nørgaard fordi hun har en enestående baggrund med erfaring fra både undervisning og ledelse, og så har hun stor empati, siger bestyrelsesformand for Herlufsholm Jon Stokholm til Sjællandske Medier.

Gitte Nørgaard har de sidste 11 år stået i spidsen for handelsgymnasiet Aarhus Business College og har tidligere været direktør for Muskelsvindfonden.

- Jeg vil gerne tættere på eleverne end jeg er i mit nuværende job. Teenagere er skønne at arbejde med. Derfor synes jeg, at det er en utroligt spændende stilling på Herlufsholm, siger den kommende rektor.

Første kvinde i 450 år

Hun er den første kvinde, som bliver rektor for den traditionsbundne skole, der har eksisteret i mere end 450 år.

- Vi har udelukkende gået efter kompetencer, men det er også historisk, at vi har peget på en kvinde, siger bestyrelsesformanden.

Gitte Nørgaards vigtigste opgaver bliver med formandens ord at give eleverne en tryg hverdag og genskabe tilliden til skolen.

- Vi skal sammen skab en anden og mere moderne kultur som elever, ansatte, forældre og bestyrelse kan se sig selv i og tage ejerskab for, siger Jon Stokholm.

Del din kommentar