Skip to main content

Hun er et politisk supertalent

Hun er Danmarks yngste borgmester og valgt to gange. Holbæks borgmester, der fylder 30 år, er udråbt som politisk supertalent og forstår at samle brede flertal

Hvis statsminister Mette Frederiksen (S) har planer om at hive sit partis lokalpolitiske superstjerne Christina Krzyrosiak Hansen ind som minister i en ny regering, så kan det godt være, at hun må tænke om igen.

Christina Krzyrosiak Hansen, der fylder 30 år den 24. november, er i gang med sin anden periode som borgmester i Holbæk og sikrede Socialdemokratiet absolut flertal ved at få næsten hver anden stemme i kommunen.

Og det politiske talent elsker sit virke så højt, at en post i landspolitik ikke frister hende - endnu i hvert fald.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke en dag vil ind i landspolitik.

- Men jeg er enormt glad for at være borgmester i Holbæk, og det vil jeg gerne blive ved med at være, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Brede forlig

Noget af det, hun især har høstet roser for i Holbæk, er hendes evne til indgå brede forlig.

Selv om borgmesteren kan mønstre absolut flertal i kommunens byråd, går hun ofte efter at samle blå og røde partier om de vigtige beslutninger.

Ved den seneste budgetaftale bakkede eksempelvis 29 ud af 31 byrødder op. Det samme gjaldt hendes allerførste budgetaftale som borgmester, hvor hun fik stor ros lige fra EL til DF.

Christina Krzyrosiak Hansen fylder 30 år den 24. november. (Arkivfoto).
Christina Krzyrosiak Hansen fylder 30 år den 24. november. (Arkivfoto).Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Tillid til hinanden

At forene rød og blå er et meget varmt emne også i landspolitikken, hvor statsminister Mette Frederiksen efter valget har forsøgt at danne en bred regering.

- Vi har store udfordringer i landet, som vi skal have taget hånd om. Det, jeg kender til fra lokalpolitik, er, at store udfordringer kræver bredt samarbejde, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

- Nøglen til at kunne det er, at man har tillid til hinanden, og at man kan lægge sit eget behov for at blive set og hørt lidt væk. Det gælder alle partier. Man er nødt til at sige, at nu gør vi det, som er vigtigt for vores land, tilføjer hun.

Ved kommunalvalget i 2021 blev hun den kommunalpolitiker, der fik den største andel af stemmerne i en kommune med hele 46,5 procent af stemmerne i Holbæk Kommune.

Målt på antal stemmer kom hun på andenpladsen i hele landet med 18.500 personlige stemmer.

Anden valgperiode

Det er hendes anden periode som borgmester, da hun som 24-årig i 2017 blev valgt som den hidtil yngste borgmester.

Da havde hun allerede siddet én periode i byrådet i Holbæk, hvor hun også er vokset op.

I privaten hos borgmesteren bliver der med garanti også diskuteret politik hen over middagsbordet, Hun er kæreste med Jacob Mark, der sidder i Folketinget for SF.

De to er forlovet og skal giftes i sommeren 2024.

Del din kommentar