Odense Zoo er ikke afskrækket: Dissekerer ung hanløve

Selv om det tidligere mildest talt har skabt meget røre, vil Odense Zoo igen offentligt dissekere en løve.

Udgivet Opdateret

Det vakte voldsom opsigt, da Odense Zoo i efteråret dissekerede en løve for øjnene af havens besøgende.

Odense Zoo har dog ikke ladet sig afskrække, og lørdag vil den zoologiske have igen dissekere en ni måneder gammel hanløve.

– Vi gør, som vi plejer at gøre. Vi har gjort det i rigtig mange år, og vi også har dissekeret andre dyr end løver, fortæller Odense Zoos talsperson i forbindelse med lørdagens løvedissekering, Nina Collatz Christensen.

Op til dissekeringen i efteråret modtog den zoologiske have trusler i indbakken, blev udsat for en såkaldt shitstorm på de sociale medier og fik kritisk omtale i verdenspressen. Denne gang er det dog gået mere stilfærdigt for sig.

– Vi har selvfølgelig holdt meget øje med, hvad der er sket på vores Facebook og i vores indbakke, fortæller Nina Collatz Christensen.

– Men jeg tror, folk er blevet klar over, at det altså er noget, vi bliver ved med at gøre i Odense Zoo.

Ved dissekeringen i efteråret havde Odense Zoo set sig nødsaget til at kontakte politiet, som patruljerede under begivenheden. Nina Collatz regner dog ikke med, at det bliver nødvendigt denne gang.

Løven har været frosset ned siden februar og er broren til hunløven, haven dissekerede i efteråret.

Når Odense Zoo er blevet nødt til at skille sig af med den unge løve, skyldes det, at den ikke længere fungerede sammen med resten af løverne i havens løveflok.

Andre zoologiske haver har haft mulighed for at overtage den, men da der ikke var nogen, som meldte sig, havde Odense Zoo intet andet valg end at aflive løven.

– I sådan nogle tilfælde vælger vi at fryse dyrene ned og bruge dem til dissektion. Det er en måde at skabe viden om og fascination af dyrene. Vi synes, at det er meget oplysende at se, hvordan en løve ser ud indeni, siger Nina Collatz Christensen.

Også Københavns Zoo fik hademails, og direktør Bengt Holst blev truet på livet, da giraffen Marius blev aflivet for cirka et år siden.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS