Kørte ind i skiltevogn

Bilist overså skiltevogn på motorvejen

Udgivet Opdateret

En bilist i en personbil har tirsdag aften påkørt en skiltevogn på E20 Taulovmotorvejen.

Politiet blev alarmeret omkring klokken 21.

Uheldet er sket i retning fra Fredericia mod Kolding N mellem Fredericia V og motorvejskryds Fredericia.

- Der er ingen personskade, men der skal lige ryddes lidt op og rekvireres en ny skiltevogn. Trafikken kan passere med forsigtighed, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Hastigheden dræber

• Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
• For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
• 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72 procent af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28 procent var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
• Ved 80 km/t. kører du cirka 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
• Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60 procent ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
• Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60 procent af tilfældene. Risikoen stiger til 80 procent ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
• De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62 procent af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38 procent af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

Oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 23.30. 

Powered by Labrador CMS