Skip to main content

Kvindelig chef i krig om mandestrip

Lokalpolitikeren Bjarne Overmark mener, at familiechefen i Randers Kommune, Ann Hermansen, optræder upassende på Facebook. Hun føler sig forfulgt og chikaneret

Kvinderne skulle slet ikke til mandestrip - men til stand-up! Det har sat sindene i bevægelse. Fotoet er ikke optaget i forbindelse med denne artikel.
Kvinderne skulle slet ikke til mandestrip - men til stand-up! Det har sat sindene i bevægelse. Fotoet er ikke optaget i forbindelse med denne artikel.Arkivfoto: Søren Jensen / Ritzau Scanpix

Citathistorie af  TV2 Østjylland

Et Facebook-opslag fra en festlig aften for to veninder har udløst en mindre krig mellem en af Randers Kommunes chefer, familiechef Ann Hermansen, og byrådsmedlemmet Bjarne Overmark (Beboerlisten).

Opslaget er slået op torsdag på lokalpolitikeren Louise Browns side. Hun er veninde til Ann Hermansen, og i opslaget gives der udtryk for, at de to veninder skal til mandestrip.

Det har faldet byrådspolitikeren Bjarne Overmark for brystet.

- Det er ikke forbudt at gå til mandestrip, men jeg mener, at det er upassende som familiechef at offentliggøre, at man skal det, siger Bjarne Overmark til TV2 Østjylland.

Mangler dømmekraft

Han mener, at Ann Hermansen har gjort det til et offentligt anliggende, hvad hun bruger sin fritid på, når hun optræder i Facebook-opslaget.

- Ifølge mig understøtter det opslag et problem, som jeg mener, at familiechefen har med sin dømmekraft, siger politikeren.

Efterfølgende er det kommet frem, at de to veninder slet ikke skulle til mandestrip, men derimod et standup-show.

Det er upassende

Det ændrer dog ikke på Bjarne Overmarks holdning.

- Som ledende embedsmand er det upassende at optræde med det, og jeg er sikker på, at hvis kommunaldirektøren havde skrevet det samme, var han endt på alverdens forsider, lyder det fra byrådsmedlemmet.

TV2 Østjylland har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra familiechefen Ann Hermansen og direktør for Børn og Skole i Randers, Michael Maaløe.

Men Ann Hermansen har delt sine kommentarer til sagen på Facebook. Her skriver familiechefen, at hun føler sig forfulgt og chikaneret af Bjarne Overmark.

- I artiklen (fra Randers Amtsavis, red.) kan man læse om det seneste frygtskabende træk af mange fra Bjarne Overmark i hans personlige chikane og forfølgelse af mig. Ikke som embedsmand, men som helt almindelig privat borger i kommunen. Jeg er ikke den første ,og jeg bliver helt sikkert ikke den sidste, skriver Ann Hermansen på Facebook.

Store problemer

Og til Randers Amtsavis, som først bragte hendes side af sagen, siger familiechefen, at hun ser store problemer i Bjarne Overmarks ageren.

Veninden til familiechefen, Louise Brown, mener, at Bjarne Overmarks udbrud er et udtryk for den frygtkultur, som ifølge hende hersker i Randers Kommune.

For ud over at ytre sin mening om opslaget i flere medier, har Bjarne Overmark sendt en mail til byrådet samt hele direktionen, hvor han sætter spørgsmålstegn til Ann Hermansens dømmekraft og faglighed.

- Hvad i alverden sker der, når en folkevalgt politiker, begynder at anfægte embedsmænds fritidsbeskæftigelser? Lige præcis sådan en mail skaber frygt. Sådan en mail gør, at helt almindelige mennesker, der tilfældigvis er en del embedsværket, begynder at censurere sig selv og måske indskrænker deres handlings- og ytringsfrihed, skriver Louise Brown til TV2 Østjylland.

Kun stand-up

Hun erkender, at opslaget kunne misforstås, for veninderne var altså blot til stand-up.

Men for Louise Brown er det heller ikke vigtigt.

- Uanset hvor meget strip, porno og folkedans, jeg har lyst til at gå til/være vidne til, så er det min egen sag. Min helt egen sag, og det er der ingen, der skal anfægte, skriver hun.

Louise Brown undrer sig over, at det resterende byråd ikke råber op, efter de modtog mailen fra Bjarne Overmark:

- Hvorfor er der ingen, der fortæller Bjarne, at han er gået over stregen, og at de ikke kan tilslutte sig hans hetz - at nu må galskaben stoppe?

Bjarne Overmark afviser, at det er en hetz, han udsætter familiechefen for.

I stedet ser han Facebook-opslaget som en del af en større sammenhæng, hvor Ann Hermansen har følt sig chikaneret af unavngivne politikere.

Det har direktøren for Børn og Skole, Michael Maaløe, givet udtryk for i en intern mail, som Bjarne Overmark er kommet i besiddelse af. Og som TV2 Østjylland har set.

- Den mail er sendt ud til 100 medarbejdere, og jeg mener, at den viser, at både direktøren og familiechefen udviser dårlig dømmekraft, siger Bjarne Overmark.

Del din kommentar