Lagt ned på stribe

Nære kontakter til smittede efterskoleelever sendes hjem. Det giver bøvl på en del efterskoler, siger formand

Efterskoler bøvler med hjemsendelser på grund af smitte
Efterskoler bøvler med hjemsendelser på grund af smitte
Udgivet Opdateret

En del efterskoler har været nødt til at hjemsende elever på grund af coronasmitte, efter at eleverne vendte tilbage på skolerne 9. januar.

Det fortæller Torben Vind Rasmussen, der er formand i Efterskoleforeningen.

- Min fornemmelse er, at der er en del skoler, der bøvler med smitte, og dermed hjemsender smittede elever og deres nære kontakter, siger han.

Efterskoleforeningen har ikke en overordnet statistik på, hvordan det forholder sig på de forskellige efterskoler, understreger han.

Flere regionale medier har beskrevet, hvordan nogle efterskoler har hjemsendt mange elever som enten smittede eller nære kontakter.

JydskeVestkysten skriver eksempelvis, at der på Rejsby Europæiske Efterskole mandag formiddag var 50 personer blandt lærere og elever, der var testet positiv for coronavirus.

Nære kontakter skal hjem

TV Midtvest skrev i fredags, at 141 ud af 171 elever var sendt hjem i isolation på Staby Efterskole ved Ulfborg.

Reglerne for efterskoler betyder, at hvis en elev tester positiv for coronavirus, skal elevens værelseskammerater og deres eventuelle kæreste sendes hjem, fordi de betragtes som nære kontakter.

Derudover opfordres efterskolerne til at teste eleverne for coronavirus to gange om ugen.

Selv om efterskolerne bøvler med hjemsendelserne, mener Torben Vind Rasmussen, at reglerne er fornuftige.

- Når sundhedsmyndighederne er trygge ved, at det er den måde, vi gør det på, er jeg egentlig tryg ved det, siger han, og udtrykker samtidig forståelse for den frustration, der er på mange efterskoler.

BRUG IKKE PCR TEST I ALLE TILFÆLDE

Danskerne bør ikke bruge PCR-test i alle tilfælde. Det skyldes manglende kapacitet på nuværende tidspunkt. Sundhedsminister Magnus Heunicke siger på pressemøde:

- PCR-testen skal bruges, hvis man har symptomer på corona, eller hvis man er nær-kontakt, eller man har fået et positivt svar fra en antigentest. Det betyder omvendt, at man ikke skal bruge PCR, hvis ikke man er i en af de grupper, siger Magnus Heunicke.

Powered by Labrador CMS