Lokale skræmt: Suspekte handler tæt på skole

Overvågning af en parkeringsplads viser mistænkelige aktiviteter midt i boligområde tæt på en stor folkeskole

Unge mennesker hænger ud i større flokke i Vejlby Vænge, og flere gange under overvågning af dem ser man mistænkelige handler finde sted.
Unge mennesker hænger ud i større flokke i Vejlby Vænge, og flere gange under overvågning af dem ser man mistænkelige handler finde sted.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Små poser og pengesedler skifter dagligt hænder blandt grupper af unge mænd på en parkeringsplads i Aarhus-bydelen Vejlby-Risskov.

Beboerne i boligområdet Vejlby Vænge har længe været utrygge og skræmte på grund af de mistænkelige aktiviteter.

En del af de beboere, TV2 Østjyllandhar talt med, er bange for, at der er tale om handel med stoffer. Christian Beiter bor i området og har ikke set det med egne øjne. Men han oplever grupperne af unges adfærd som truende.

- Alle siger, at vi bare skal anmelde det, men det tør folk ikke, for så er der trusler. Nogle gange er de så grove, at folk flytter, fortæller han til TV2 Østjylland.

Utrygt område

Christian Beiter har boet i Vejlby Vænge i 40 år og er en af de få, som tør stå frem med sine oplevelser.

Han er træt af den utryghed, der nu hersker i området.

Tidligere var boligområdet, ifølge ham, trygt, men det er nu fortid.

- Det er ikke særlig rart, at man fralægger sig ansvaret og siger, at vi bare skal anmelde det, for det tør folk ikke. Hvis de gør det, bliver de chikaneret, fortæller Christian Beiter.

Ingen af de andre beboere fra området, som TV2 Østjylland har været i kontakt med, tør stå frem med navn og billede.

De sætter dog gerne ord på, hvad de har oplevet.

Høj musik og graffiti

En fortæller, at efter en anmeldelse om høj musik fra gruppen af unge mænd på parkeringspladsen, fik hun malet graffiti på sit murværk. Der stod blandt andet 'lede so'.

En anden fortæller, at hun og familien er flyttet på grund af uroen.

Otte gange i august og oktober observerede TV2 Østjylland i samarbejde med TV2 parkeringspladsen, og hver gang gik det samme billede igen.

Små poser skiftede hænder, pengesedler blev talt og unge mænd holdt udkig.

Det formodede salg af narkotika fylder meget for områdets boligforening. De har forgæves forsøgt at løse problemet med mere gadelys og hyppigere hækklipning, så personerne får sværere ved at skjule sig for beboerne.

Hver tredje utrygge

Boligforeningen 10. Marts 1943, der blandt andet omfatter Vejlby Vænge, lavede i fjor en tilfredshedsundersøgelse blandt beboere i alle foreningens afdelinger. Her skilte Vejlby Vænge sig markant ud, fordi godt hver tredje adspurgte beboer ikke følte sig trygge i området.

Direktør i Boligforeningen 10. Marts 1943, Bjarne Wissing, er frustreret over, at gruppen af unge mænd skaber utryghed i området. Han håber, at politiet kommer oftere forbi.

- Vi ved, at hyppig patruljering og synlighed er med til at mindske problemet. Det kræver, at beboerne anmelder det, så politiet ved, at der er en problemstilling i området, siger Bjarne Wissing.

- Vi ønsker ikke, at det skal foregå her, fortsætter han.

Tæt på skole

200 meter fra parkeringspladsen i Vejlby Vænge ligger Ellevangskolen. Her er skolelederen, fortæller hun, bekendt med narkosalg tæt ved skolen, og faktisk har det, ifølge hende, også foregået endnu tættere på skolen.

For et år siden anmeldte hun det til politiet.

- Der havde været salg lige uden for skolen, og der havde været situationer, hvor unge pustede sig op, og nogle kørte vildt på knallert. Generelt var der en utryghed ved at færdes i lokalområdet, siger skolelederen på Ellevangskolen, Lisanette Qvortrup.

Ifølge skolelederen er der ikke længere problemer uden for skolen.

Flere har altså anmeldt det mulige narkosalg til Østjyllands Politi, men herfra lyder det, at man ikke ser et større problem i området omkring Vejlby Vænge end andre steder.

- Vi har mange indsatser mod narko på gadeplan, men det er ikke vores opfattelse, at der er et stort problem her i forhold til andre steder, siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Lennart Glerup.

Han opfordrer dog fortsat beboerne til at anmelde det, hvis de ser mistænkelige forhold i området.

Ingen ville stille op

Christian Beiter fra Vejlby Vænge kunne godt tænke sig, at områdets boligforening kom mere på banen, og at politiet generelt var mere synlige:

- Jeg fatter ikke, at der ikke bliver grebet ind, siger han.

TV2 Østjylland konfronterede de unge på parkeringspladsen, men de ønskede ikke at stille op til interview. 

De afviser dog at stå for salg af narkotika eller andet ulovligt, og de nægter at være skyld i utrygheden i området.

Powered by Labrador CMS