Nye danske rejsevejledninger

Amalfikysten i Syditalien samt De Kanariske Øer ændrer status fra gul til grøn i opdateret rejsevejlednin

(Arkivfoto).
(Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Fra lørdag klokken 16.00 er De Kanariske Øer grøn i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Det gælder også den syditalienske region Campania.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Er et land grøn i vejledningen, betyder det, at danske rejsende - uanset vaccinationsstatus - kan rejse på ferie uden at skulle testes ved hjemkomsten til Danmark.

Derudover ændrer Rumænien status fra grøn til gul.

Det betyder, at man fint kan rejse dertil, men at man skal være ekstra forsigtig og tage en test, når man kommer hjem til Danmark, hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet.

Ændret til grøn

Regionen Campania, hvor Napoli og Amalfikysten ligger, ændrer status til grøn. Italien er som helhed gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Dog er en rækker regioner grønne.

Ifølge Udenrigsministeriets opdatering af rejsevejledninger åbnes der desuden for indrejse til Danmark fra Uruguay.

Udenrigsministeriet skriver i pressemeddelelsen, at rejsevejledninger for tredjelande opdateres på baggrund af EU’s positivliste over lande uden for EU- og Schengen-området, som det kan overvejes at åbne for, fordi de lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU.

Uruguay vil dog fremstå som skraveret orange på Udenrigsministeriets verdenskort på grund af betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Sådan virker en vaccine

Vores immunsystem er konstant på vagt overfor skadelige bakterier og virusser. Millioner af hvide blodceller holder hver især øje med specifikke infektioner.

Når en immuncelle møder sit mål, formerer den sig og sender en masse proteiner, kaldet antistoffer afsted for at rydde op. Når infektionen er bekæmpet, bliver såkaldte “huske-celler” tilbage i kroppen, som er klar til at forberede et hurtigt angreb, hvis bakterierne vender tilbage igen.

Det er sådan vi udvikler immunitet. Og det er derfor vi ikke bliver smittet af den samme virus flere gange.

Men selvom vores krop er super effektiv, så kan nogle superfarlige bakterier få ram på os, før vores immunsystem har haft tid til at gøre tropperne klar til kamp. Det gælder især for små børn, fordi deres immunsystemer endnu ikke er færdiguddannde.

Derfor er det heldigt, at vi har vacciner, der lavet af små eller svage udgaver af virusser eller bakterier. De lader vores immunsystem se, hvordan fjenden ser ud og danne de vigtige huske-celler. Når vi så møder den farlige udgave kan immunforsvaret genkende sygdommen med det samme og bekæmpe den, inden den når at få fodfæste.

Kilde: Videnskab.dk

Powered by Labrador CMS