Nytår: Her bliver raketvejret bedst

Efter en nytårsaftensdag med regn, holder vejret tørt nytårsaften, hvor mange bevæger sig udenfor for at kigge på fyrværkeriet

Udgivet Opdateret

Når klokken slår tolv, og mange skal ud og fyre raketter af, så vil langt de fleste kunne gøre det i tørvejr. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

- Nytårsaftensdag skal en front langsomt passere Danmark med skyer og regn, så vi starter ud med regn først på dagen, fortæller vagthavende meteorolog Jens Lindskjold hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk og fortsætter:

- Men ud på eftermiddagen får vi opholdsvejr i den vestlige del af landet, som vil brede sig til resten af Danmark. Fra det tidspunkt, hvor dronningen holder sin nytårstale, og resten af aftenen og natten vil vejret holde tørt. 

Perfekt raketvejr til nordjyderne

I størstedelen af landet er der dog ikke udsigt til det ideelle raketvejr. 

- Det bliver diset i store dele af Danmark og stedvis tåget. Dog med undtagelse af den nordvestlige del, hvor det ser ud til at klare op og blive stjerneklart. Så nordjyderne kan få perfekt raketvejr, lyder det fra Jens Lindskjold. 

Vejret bliver diset og stedvis tåget i størstedelen af Danmark nytårsaften. Men i den nordvestlige del af landet ser det ud til at klare op, og nordjyderne kan få perfekt raketvejr.
Vejret bliver diset og stedvis tåget i størstedelen af Danmark nytårsaften. Men i den nordvestlige del af landet ser det ud til at klare op, og nordjyderne kan få perfekt raketvejr.

Det disede og tågede vejr skyldes, at vejret fortsat er meget mildt.

Vi kan få temperaturer op mod 8-10 graders varme nytårsaftensdag, og nytårsaften kommer temperaturen til at ligge på 5-9 grader. 

- Man kan forvente rolige vindforhold, når raketterne skal fyres af klokken 12. Den friske sydvestlige vind aftager lidt i løbet af aftenen, og ved midnat er vinden de fleste steder bare let eller jævn omkring vest, fortæller den vagthavende meteorolog. 

Opklaringen breder sig nordfra ned over landet i løbet af natten. 

De danskere, der begiver sig ud for at lufte hund 1. januar, kan være heldige at få solen at se først på dagen, hvorefter skyerne vil trække ind over Danmark igen senere på dagen.

Powered by Labrador CMS