- Pia K. har tabt hovedet

Tidligere rådmand i Aarhus Jette Skive smækker med døren i Dansk Folkeparti og melder sig ind under fanerne hos Inger Støjberg

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland

Efter mere end 26 år i Dansk Folkeparti siger Jette Skive nu farvel og sender en afskedssalut til partiledelsen.

- Hvis jeg skal bevare min anstændighed, melder jeg mig ud nu, siger hun.

Det tidligere byrådsmedlem og rådmand i Aarhus Kommune har kunnet se adskillige af sine gamle DF-partikammerater melde sig ud af partiet i den seneste tid. 

Og da gruppeformand Peter Skaarup fredag også tog sit gode tøj og gik, havde Jette Skive også fået nok.

Jette Skive var indtil nytår rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
Jette Skive var indtil nytår rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Giftig stemning

Hun havde allerede hørt meget om det arbejdsmiljø og til tider giftige stemning, der ifølge flere meldinger fra de udmeldte har præget hverdagen i partiet på Christiansborg.

- Jeg forstår dem godt, når jeg hører, hvad der foregår derovre, siger hun om de frafaldne.

Pilen er igen og igen blevet rettet mod lederduoen med den nye formand, Morten Messerschmidt, og partiets stifter, Pia Kjærsgaard, når udmeldelserne skal forklares. 

Og det er da også der, Jette Skive ser, at det er gået galt, siden Messerschmidt blev valgt som formand i januar 2022.

Utrolig dårligt arbejdsklima

- Nu er jeg ikke medlem, så jeg tør godt sige, at jeg tror, Pia Kjærsgaard har tabt hovedet, siger hun.

Hvad får dig til at sige det?

- Utrolig, utrolig, utrolig dårligt arbejdsklima derovre har jeg hørt meget om. Det er helt vildt, og det har hun meget stor medskyld i, som jeg forstår det.

- Igennem alle de år, jeg har været med, er folk blevet ekskluderet og smidt ud af partiet for langt, langt mindre end det, Pia (Kjærsgaard, red.) og Morten (Messerschmidt, red.) har udtalt i pressen.

Hører ingen steder hjemme

Hun fremhæver især de seneste udtalelser fra Pia Kjærsgaard søndag, efter hun delte en anden DF’ers tweet med den kontante tekst ”Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng”. 

Siden bekræftede den tidligere partiformand over for B.T., at hun er enig i udsagnet.

- Det hører ingen steder hjemme. Hun havde smidt en på porten for lang tid siden for langt mindre end det, hun selv går og gør, siger Jette Skive.

Jette Skive tegner et billede af Pia Kjærsgaard som en tidligere formand, der ikke har sluppet tøjlerne, siden hun i 2012 frivilligt gav partiformandskabet videre til Kristian Thulesen Dahl. Og som fortsat trækker i trådene, efter Morten Messerschmidt er blevet partiets formand.

Ikke fan

- Helt ærligt, jeg forstår ikke, hvad der er sket med Pia Kjærsgaard. Jeg forstår det ikke. Det er ikke den Pia Kjærsgaard, som jeg startede med i hvert fald, siger Jette Skive.

Det er dog ikke, fordi Jette Skive er udpræget fan af Messerschmidt, som hun har kendt gennem partiet, siden han viste sig som en ung, ærgerrig politiker.

- Jeg har aldrig været tilhænger af den linje, Morten har ført. Og man kan jo se, hvordan det gik ham nede i Bruxelles. Det gik ikke så godt med at styre en gruppe på fem – og det gik da slet ikke at styre en gruppe på 16. Et eller andet burde han have lært om ledelse, men det har han åbenbart ikke.

Selvom Jette Skive snart runder 71 år og nu lever pensionistlivet i hjemmet i Silkeborg, kunne hun ikke dy sig, da Inger Støjberg i denne uge annoncerede sit nye parti, Danmarksdemokraterne.

'Kender hendes ståsted'

- Jeg er et politisk menneske, og det har fået den gamle cirkushest til at rykke på sig.

Spørgsmål: Partiet har næsten ikke fremlagt noget politik endnu. Hvad får dig til at melde dig hos et parti, der ikke har afsløret, hvad det kæmper for?

- Jeg har kendt til Inger i mange år og ved, hvad hun har stået for. Jeg har håbet, at hun kom over til os (i DF, red.), og det var vi også sikre på, da hun var med på landsmødet (i 2021, red.). Men jeg kender hendes ståsted, og de faner tør jeg godt melde mig under, siger Jette Skive.

Spørgsmål: Så selv om partiet ikke har fremlagt ret meget, føler du, at det er dit rigtige politiske hjem?

- Ja.

'Må give damen stor respekt'

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogen mener, at det ind til videre lyder som et lidt hult parti, når det ikke præsenterer meget andet end, at Inger Støjberg er formand, og at hende kan man stole på?

- Det kan jeg da godt forstå, at man kan undre sig over, men man må også give damen stor respekt. De mange vælgererklæringer, hun har fået, må være et tegn på, at der er nogen i dette land, der synes, hun gør det godt.

Spørgsmål: Kunne du godt fristes til at stille op igen?

- Nu skal jeg fortælle dig en hemmelighed. Ja, det kunne jeg. Men jeg gør det ikke, for det forbyder min alder og min anstændighed mig, så selvfølgelig gør jeg ikke det. Men jeg vil gerne være med til at hjælpe Inger og partiet i et valg og stå på gader og stræder. Men at stille op selv – det gør man ikke som 71-årig.

- Så udgangspunktet er et blankt nej, men man har jo et standpunkt, til man tager et nyt, siger Jette Skive.

Ingen kommentarer

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Dansk Folkepartis presseafdeling, der oplyser, at Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard ikke har nogen kommentarer til sagen.

Jette Skive var gennem mange år byrådsmedlem i Aarhus og var fra 2014 og frem til 2021 rådmand for Sundhed og Omsorg.

Powered by Labrador CMS