Salling stopper efter fund af gammelt kød

Fødevarestyrelsen har under et kontrolbesøg i Skare Meat Packers fundet 250 ton gammelt kød

Udgivet Opdateret

Salling Group afbryder samarbejdet med slagterivirksomheden Skare Meat Packers.

Det oplyser kommunikationsdirektør i Salling Group Henrik Vinther Olesen til mediet Finans.

- Vores kunder skal kunne have tillid til, at leverandører til enhver tid har fuld transparens samt overholder gældende lovgivning, oplyser han.

Fra 2010

Fødevarestyrelsen har under et kontrolbesøg i Skare Meat Packers fundet 250 ton gammelt kød, hvoraf noget er helt tilbage fra 2010.

Salling Group afbryder samarbejdet med slagteriet.
Salling Group afbryder samarbejdet med slagteriet.

Ifølge Fødevarestyrelsen kunne det gamle kød ikke spores tilbage til oprindelseslandet, fordi anmærkningen manglede. Virksomheden har heller ikke selv kunnet redegøre for, hvor det stammer fra.

Direktør afviser

Det har resulteret i en politianmeldelse, som består af i alt tre forhold.

Direktør i Skare Meat Packers Kurt Skare afviser over for Jyllands-Posten, at virksomheden skal have ageret på kant med loven.

Spis mindre kød

Man kan spare penge, hvis man indfører to rugbrødsdage og to kødfrie dage om ugen, lyder et råd fra Holger Madsen.

- Der kan være en barriere, fordi man har en tendens til at spise det, man plejer, fortæller han og fortsætter:

- Det giver god mening at drosle ned på kødet, for man kan spare penge på at spise mindre kød. I stedet kan man for eksempel lave lækre pastaretter.

Det er en ekstra gevinst, at det gavner klimaet at spare på kødet, tilføjer madbloggeren.

Powered by Labrador CMS