Død kort efter første AstraZeneca vaccination

Prisbelønnet BBC radiovært død på hospitalet kort efter hun fik første skud covid-19 vaccine

Udgivet Opdateret

Se mere i galleriet ovenfor

Den 44-årige, prisbelønnede BBC radiovært Lisa Shaw er gået bort. Hun døde fredag den 21. maj på et hospital i Newcastle, hvor hun var under intensiv behandling for blodpropper i hjernen og indre blødninger.

Ifølge afdødes familie blot få dage efter hun modtag sin første dosis af AstraZeneca covid-19 vaccinen.

Iværksætter undersøgelse

Af en erklæring fra familien, der er frigivet via BBC, fremgår det, at Lisa Shaw blev ramt af voldsom hovedpine en uge efter hun var blevet vaccineret, og at hun et par dage senere begyndte at føle sig alvorligt syg.

BBC skriver også, at netværket har set en midlertidig dødsattest, der er blevet udstedt, og at det ikke heraf kan konkluderes, at det er vaccinen, der er årsag til de blodpropper og blødninger, der forårsagede Lisa Shaws død.

Det fremgår dog, at det er en mulighed, og at der vil blive iværksat en undersøgelse.

Ifølge BBC led Lisa Shaw ikke af nogen underliggende sygdomme.

Fordelene større end risikoen

Mens AstraZeneca vaccinen herhjemme er taget ud af vaccinationsprogrammet på grund af risikoen for bivirkninger, blandt andet blodpropper, og kun tilbydes i en frivillig ordning, benyttes den fortsat i Storbritannien til borgere over 40 år.

Ifølge de britiske sundhedsmyndigheder fordi fordelene ved vaccinen for de fleste overstiger den risiko, der er forbundet med den.

Den danske lægemiddelstyrelse har offentliggjort en liste over de mest almindelige bivirkninger ved vaccinen, som der er blevet indberettet.

Se mere i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS