Stor ændring i MitID

Ud over at beskytte brugere mod svindel vil en ny MitID-opdatering gøre det nemmere at godkende handlinger

Udgivet Opdateret

Den 6. juni udkommer en opdatering af MitID-appen i App Store og Google Play.

Opdateringen har til formål at mindske risikoen for svindel og gøre det nemmere at bruge MitID på mobilen.

Det oplyser Finans Danmark, som er bankernes brancheorganisation, og Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse fredag.

MitID er udviklet i et partnerskab mellem Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen.

To-delt opdatering

Appens opdatering består af to dele, forklarer Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Den første henvender sig til MitID-brugere, der vil godkende handlinger på deres mobiltelefoner.

Hvis man i dag vil godkende en handling med MitID, når man bruger en app eller en hjemmeside på mobiltelefonen, skal man selv finde vej til MitID-appen.

Men med opdateringen skal man blot trykke på "Åbn MitID app" for at komme direkte videre til MitID-appen.

- På den måde er det helt sømløst og meget simplere end i dag. Så der bliver en brugervenlighedsmæssig forbedring for den måde, man gør det på mobiltelefonen, siger Adam Lebech.

Den anden del af opdateringen henvender sig til brugere, der vil godkende handlinger på computere.

Som noget nyt skal man skanne en QR-kode på computerskærmen med MitID-appen, inden man kan godkende handlingen.

Gør I det sværere?

Spørgsmål: Der er nogle danskere derude, som måske ikke er så gode til teknologi. Gør I det egentlig ikke lidt sværere for dem at bruge MitID med denne her QR-kode?

- Det er derfor, at det har været så vigtigt at teste den (opdateringen, red.) på mange brugere og indarbejde erfaringerne.

- Vi har forberedt meget kommunikation om den med blandt andet Borgerservice, KL, Ældresagen og handicaporganisationerne for at sikre, at alle bliver så godt forberedt på opdateringen som overhovedet muligt.

Ifølge Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, har 98 procent af danskerne i dag MitID. (Arkivfoto).
Ifølge Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, har 98 procent af danskerne i dag MitID. (Arkivfoto).

Længe undervejs

Ifølge Adam Lebech har opdateringen været længe undervejs.

I mange svindelsager med MitID bliver ofret snydt til at logge svindleren ind.

- Det vil være sværere på denne her måde (med opdateringen, red.), fordi ofret ikke kan skanne QR-koden, som er på svindlerens computer, siger vicedirektøren.

Han tilføjer, at også tablet-brugere kan få gavn af opdateringen.

De kan opleve, at de skal godkende en handling ved enten at trykke på "Åbn MitID app" eller at skanne en QR-kode, siger Adam Lebech.

Han tilføjer, at 98 procent af befolkningen, som er 15 år og derover, har MitID.

MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen. MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så vi også i fremtiden kan færdes trygt på nettet.

Derfor bliver NemID til MitID: Dit kommende bevis for, hvem du er, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt.

Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID – ud over at du fx ikke længere skal bruge dit nøglekort eller nøgleapp. Se Sådan kommer MitID til at se ud. Men der er forskel. Forskelle, der betyder, at det bliver vanskeligere at misbruge MitID, og at det bliver nemmere at kunne videreudvikle MitID til en hverdag, hvor teknologi hjælper os med stadigt mere.

Mere tryghed

For at få MitID skal du følge en selvbetjeningsproces, som du omhyggeligt skal gå igennem. Det skyldes bl.a., at vi skal være sikre på, at der ikke er andre, der udgiver sig for at være dig.

Med MitID kommer også nye sikkerhedsforanstaltninger. Fx får du besked, hvis MitID appen aktiveres på en ny enhed. Du kan også vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt. Det er dog stadig vigtigt, at du passer godt på dit personlige MitID.

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen
Powered by Labrador CMS