Stort løfte fra regeringen

Hullerne i danmarkskortet skal lukkes, siger regeringen

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek, sundhedsminister Magnus Heunicke og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil præsenterer regeringens udspil 'Tættere på II Sundhed, uddannelse og lokal udvikling'.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek, sundhedsminister Magnus Heunicke og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil præsenterer regeringens udspil 'Tættere på II Sundhed, uddannelse og lokal udvikling'.
Udgivet Opdateret

Regeringen præsenterer i dag 13 nye initiativer.

De skal - ifølge regeringen - "lukke hullerne i danmarkskortet". 

"Afstanden til både sundhedsvæsen og ungdomsuddannelser skal være kortere, og så skal der flere midler til hurtigere internet og udvikling i landdistrikterne", oplyser regeringen.

Regeringen foreslår at oprette op til 20 nærhospitaler i hele landet, så borgerne kan få nogle af de behandlinger, de i dag modtager på sygehuset, tættere på. 

Det skal give mindre transporttid og mere nærhed for borgerne – uden at vi går på kompromis med kvaliteten. 

Flere akutberedskaber

Samtidig vil regeringen etablere 5-10 nye akutberedskaber, så hjælpen kommer hurtigt frem, uanset hvor i landet man bor. 

- Det danske sundhedsvæsen er de sidste 20 år blevet specialiseret omkring vores store syge-huse. Nu er der brug for at styrke det nære sundhedsvæsen, så langt flere kan få gavn af sundhedstilbud i deres hverdag, og så alle danskerne kan få en fast læge og regne med hurtig hjælp, når de får brug for den. Senere i år vil vi præsentere et samlet sundhedsudspil, som skal drøftes med partierne, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Manglen på praktiserende læger vil regeringen også sætte ind over for: Målet er, at alle borgere får en fast læge tæt på deres hjem. 

Det gælder især Lolland-Falster, Nord- og Vestjylland samt dele af den københavnske vestegn, som er lægedækningstruede i dag.

Mulighed for ungdomsuddannelse

Også på et andet centralt velfærdsområde skal der sættes ind.

Fremover bør alle byområder (postnumre) med mere end 10.000 indbyggere have mulighed for mindst én ungdomsuddannelse.

"I dag er der for mange mellemstore byer, som har ingen eller kun én type ungdomsuddannelse at tilbyde lokalområdets unge, når de forlader folkeskolen. Det vil regeringen lave om på ved at give mulighed for op til 18 nye udbud af erhvervsuddannelser, hhx, htx, stx eller hf. Regeringen ønsker, at alle unge får en god start på voksenlivet, og det skal flere uddannelsestilbud – tættere på de unge – være et springbræt til", står der i en pressemeddelelse.

Pernille Rosenkrantz-Theil.
Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Ungdomsuddannelserne skal tættere på de unge. Både fordi det kan få flere til at gennemføre en uddannelse, og fordi det skaber et godt og sundt ungdomsmiljø i en by, når det drejer sig rundt om en ungdomsuddannelse, siger Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Powered by Labrador CMS