FC København skuffede mod Sønderjyske

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

FC København kom ned på jorden igen efter sidste weekends derby-sejr over Brøndby, da københavnerne lørdag eftermiddag spillede 1-1 mod Sønderjyske.

FCK sad generelt på begivenhederne i store dele af første halvleg, hvor Sønderjyske havde svært ved at holde i bolden. Men de store chancer udeblev for københavnerne, der med to halvforkølede hovedstød fra Andreas Cornelius og Bashkim Kadrii ikke for alvor formåede at teste Marin Skender i Sønderjyskes mål.

I stedet var det Sønderjyske der – anført af den tidligere FCK-angriber Marvin Pourie – i slutningen af halvlegen pressede på. Men heller ikke sønderjyderne  formåede  at skabe den afgørende chance.

Sønderjyske fortsatte det aggressive spil i anden halvleg, og i det 50. minut udplacerede Adam Guira Stephan Andersen med en kølig inderside fra kanten af feltet. Et drømmemål fra Guira, og selvom Stephan Andersen strakte sig, så lang han var, var der intet at gøre for landsholdsmålmanden.

Ståle Solbakken reagerede prompte og satte straks efter Nicolai Jørgensen på banen. Og i det 57. minut kunne københavnerne juble, da nyindkøbte Alexander Kacaniklic resolut bankede en returbold i kassen. To flotte mål på syv minutter, og så var anden halvleg ellers i gang.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage. Først var det Sønderjyskes Jonasson, der var tæt på at score på et saksespark, men bolden ramte overliggeren. Få minutter senere var indskiftede Nicolai Jørgensen tæt på, da han afdriblede et haltende Sønderjyske-forsvar, men afslutningen fejlede for Jørgensen, og bolden endte i sidenettet.

I stedet var det Sønderjyske, der var tæt på i den anden ende. Marvin Pourie sendte et godt indlæg ind i FCK-feltet, hvor Nicolaj Madsen fik støvlespidsen på, men bolden strøg lige forbi den ene opstander.

Sønderjyske var igen tæt på minuttet efter, hvor Marvin Pourie – efter en forsvarsfejl – fik chancen for at score mod sin gamle klub, men bolden endte i sidenettet.

Både Sønderjyske og FCK havde chancerne til at afgøre kampen i slutfasen, men ingen af holdene formåede at udnytte dem, og derfor endte opgøret i Haderslev 1-1.