Skip to main content

Teaterchef fyret efter fup-anklage

Ifølge teaterformand var forfalskning af underskrift med til, at Jon Stephensen blev fyret som direktør

Det var blandt andet mistanke om forfalskning af en underskrift, der førte til, at folketingsmedlem Jon Stephensen (M) sidste år blev fyret som direktør for teatret Aveny-T.

Det oplyser Henning Dyremose, der er bestyrelsesformand for Aveny-T, til Børsen.

- Vi er fortsat af den opfattelse, at Jon har skrevet under i en andens navn, skriver han i en kommentar. Han har ikke ønsket at stille op til interview.

- Jeg har indtil nu ikke udtalt mig om de konkrete årsager til fyring og bortvisning, men når Jon Stephensen udtaler sig i strid med sandheden, så må jeg nødvendigvis reagere.

Politisk fyring

Det er første gang, at teatret udtaler sig konkret om, hvad der lå til grund for opsigelsen. Selv har Jon Stephensen kaldt det en politisk fyring. Det har Henning Dyremose tidligere afvist.

Jon Stephensen blev fyret, da bestyrelsen mente, at han forfalskede underskrifter.
Jon Stephensen blev fyret, da bestyrelsen mente, at han forfalskede underskrifter.Linda Kastrup/ Ritzau Scanpix

Jon Stephensen, der havde stået i spidsen for teatret siden 2011, blev afskediget i maj 2022, da bestyrelsen havde mistet tilliden til ham.

I en pressemeddelelse fra bestyrelsen i den forbindelse lød det blandt andet, at opsigelsen skyldtes "en række uenigheder om grundlæggende ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold".

Afviser anklagerne

Jon Stephensen afviser tirsdag anklagerne i et skriftligt svar til Børsen. Han ønsker ikke at stille op til et interview, men fastholder, at det er hans opfattelse, at der var tale om en politisk fyring.

Ifølge Børsens oplysninger var det en whistleblower, som sidste år fortalte teatrets bestyrelse, at Jon Stephensen skulle have - eller have haft til hensigt - at forfalske bestyrelsesmedlemmers underskrifter.

Her kom det ifølge Børsen også frem, at Jon Stephensen som direktør skulle have presset unge skuespillere, der var sygemeldte, til at optræde mod en ekstra bonus på 5000 kroner.

Det er forhold, som også mediet Zetland beskrev i august sidste år.

Blev bortvist

Jon Stephensen blev desuden senest i januar i år bortvist fra teatret.

Ifølge Børsens oplysninger skyldes det, at en undersøgelse af bilag og kontrakter har vist, at teaterdirektøren i efteråret 2021 har ladet Aveny-T betale udgifter på mere end 20.000 kroner.

Pengene er gået til lejelejligheder, som Jon Stephensen selv boede i, mens han egen private bolig blev renoveret.

Den tidligere teaterdirektør har gennem forløbet set anderledes på sagen. Han har opgivet et bebudet sagsanlæg.

Del din kommentar