Laudrup: Derfor skal jeg ikke være landstræner

Michael Laudrup følte sig ikke klar til landstræner-job

Michael Laudrup meddeler nu selv, at han har takket nej til det danske landstrænerjob. Foto: Fadi Al-Assaad/Scanpix
Udgivet Opdateret

Michael Laudrup blev tilbudt jobbet som landstræner for Danmark, men han følte sig ikke 100 procent parat til jobbet, og derfor sagde han nej.

Dansk Boldspil-Union (DBU) ville gerne have haft Michael Laudrup som afløser for Morten Olsen som landstræner. Men Michael Laudrup endte med at sige nej.

»Til et så betydningsfuldt job som landstræner i Danmark skal man være 100% sikker i sit valg og samtidig også parat til at opfylde alle de krav, som bliver stillet, på og især udenfor banen. At være landstræner i dag er nemlig ikke kun at forberede Danmarks 11 bedste spillere til den næste kamp,« skriver Michael Laudrup i en e-mail til Ekstra Bladet.

»Så jeg gik og spekulerede et stykke tid over tingene. Jeg vil gerne indrømme, at det var et meget vanskeligt valg, men i sidste ende valgte jeg altså at takke pænt nej,« skriver Michael Laudrup om sine overvejelser.

Michael Laudrup tilføjer, at han i hele forløbet har holdt lav profil i forhold til jobbet som dansk landstræner, fordi Morten Olsen i første omgang var i jobbet. Og da Morten Olsen efter landskampene i sidste uge ikke længere havde jobbet, var det ikke Michael Laudrup, der søgte jobbet. Derfor måtte DBU komme til ham – og ikke omvendt.

DBU har meddelt, at man satser på at præsentere en ny landstræner inden årets udgang. Svenskeren Åge Hareide – der i øjeblikket er træner i den svenske klub, Malmö FF – synes at være favoritten.

Powered by Labrador CMS