Sådan rammer snevejret

Hele Danmark vil mellem torsdag aften og fredag morgen på et eller andet tidspunkt opleve snevejr. DMI nedtoner dog graden af sne.

DMI fortæller, at der falder sne i hele landet, og at det bliver glat. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Snestorm bliver der ikke meget af, men til gengæld er der næppe mange steder i Danmark, der ikke får sneen at se i perioden fra torsdag sen aften til fredag morgen. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk.

I løbet af torsdag eftermiddag kan der falde forholdsvis lidt sne rundt omkring, mens det for alvor tager til hen under aften.

– Det starter ved 21-tiden i det sydvestlige Jylland og breder sig derefter mod nord og videre over Fyn og Sjælland. Jeg vil tro, det rammer hovedstaden ved tre-firetiden fredag morgen og så Bornholm senere, fortæller Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved DMI, til Newsbreak.dk.

Det kan blive glat

DMI har nedtonet tidligere meldinger om snestorm, men derfor kan det sagtens sætte aftryk på trafikken, når sneen endelig falder.

– I nat bliver det de fleste steder i landet under nul grader. Jeg tror, alle steder i landet får sne, og det kan sagtens gå hen og blive glat, siger Henning Gisselø.

DMIs målinger viser lige nu, at der falder omkring fem til 10 centimeter sne som det maksimale i denne omgang, og den vil formentlig allerede forsvinde i løbet af fredag, forklarer meteorologen til Newsbreak.dk.

– Der kommer i hvert fald varmegrader søndag, så der kan vi godt regne med, at sneen er helt væk, siger han.

Varmen betyder sne

Det lyder skørt, men en af grundene til, at den kraftigt varslede snestorm ikke lander alligevel, er ifølge Henning Gisselø, at det bliver koldere end ventet. Forklaring følger:

– Sådan et snevejr bliver skabt ved et slagsmål mellem en kold- og en varmfront. Når så, varmfronten bliver koldere, kommer der mindre sne. Bliver den varmere, kommer der mere sne, men bliver den for varm, så ender det i regn. Det er meget kompliceret, siger meteorologen, der i øvrigt fortæller, at der natten mellem fredag og lørdag kan falde endnu mere sne i hvert fald i Nordjylland.

Powered by Labrador CMS