Varsler nye coronatiltag på skoler og i daginstitutioner

Udendørs aflevering af børnene og adskillelse mellem børnehavestuer og skoleklasser kan igen blive realiteten, når Aarhus Kommune i dag varsler coronatiltag

Incidenstallet har i Aarhus passeret 400 pr. 100.000 indbyggere.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

Tirsdag passerede Aarhus Kommune incidensgrænsen på 400 smittetilfælde med corona pr. 100.000 indbyggere.

Helt præcis blev incidenstallet opgjort til 401.

Det betyder, at kommunen i dag skrider til handling for at få bremset smitten.

Til TV2 ØSTJYLLAND oplyser Martin Østergaard Christensen, direktør for Børn og Unge, onsdag morgen, at der er en række krav til børne- og ungeområdet som følge af incidenstallet.

- Og dem implementerer vi selvfølgelig. Der er teamsmøder i dag med alle skoleledere og dagtilbudsledere, hvor vi forklarer, hvilke handlinger der skal og kan foretages, skriver Martin Østergaard Christensen onsdag morgen i en sms til TV2 ØSTJYLLAND.

Børn- og ungedirektøren henviser til de officielle anbefalinger fra Nationalt Kommunikationspartnerskab for, hvilke tiltag der bliver tale om.

Her er tiltagene

Anbefalingerne er oplistet på coronasmitte.dk og indeholder blandt andet en opfordring til, at daginstitutionsbørn så vidt muligt afleveres og afhentes udendørs, ligesom børnene helst skal opholde sig på egen stue og ikke blandes med børn fra andre stuer.

På samme måde skal både undervisning og frikvarterer i skolerne gerne foregå inden for de faste stamklasser, og i SFO'er skal børnene også helst være samlet i faste grupper.

Desuden opfordrer myndighederne til at både ansatte og elever fra 1. klasse, som ikke er vaccineret eller smittet inden for de seneste seks måneder, testes to gange ugentligt.

Sociale arrangementer bør også holdes inden for stamklasserne, ligesom ansatte og forældre og ansatte imellem bør holde afstand.

Børnene må dog gerne give hinanden en krammer, for afstandsanbefalingen gælder ikke for elever og mellem elever og ansatte, fremgår det af de officielle anbefalinger.

Der er 45 skoler og to specialskoler i Aarhus Kommune, og langt de fleste har også SFO-ordning. Desuden er der 65 dagtilbud med i alt 322 afdelinger.

Powered by Labrador CMS