Skip to main content

-Vattet indsats mod vanvidsbilister

Der sker for lidt i Aarhus Kommune, når det handler om at bekæmpe hensynsløs kørsel, lyder kritikken

Citathistorie: TV2 Østjylland

Når Aarhus Kommune forsøger at bekæmpe den hensynsløse kørsel i det vestlige Aarhus, handler det næsten udelukkende om asfalt, skilte, kulørte lys og striber på vejene.

Resten hører under den generelle kriminalitetsforebyggelse i kommunen, og derudover er det en politiopgave, skriver TV2 Østjylland på baggrund af et skriftligt svar fra magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune.

- Det er ret vattet i forhold til, hvor store problemerne egentlig er, siger Jakob Søgaard Clausen.

Det vestlige Aarhus

Han er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti og mener ikke, at kommunen gør nok for at dæmme op for de bilister i det vestlige Aarhus, som gang på gang bryder færdselsloven.

21-årige Mohamad Tarek Younes fik fire års fængsel for at påkøre og invalidere en betjent.
21-årige Mohamad Tarek Younes fik fire års fængsel for at påkøre og invalidere en betjent.Presse-fotos.dk/Østjyllands Politi

Med egne optagelser og talrige videoer fra private har TV2 Østjylland for nylig dokumenteret, hvordan hensynsløs kørsel kan være en daglig og hyppig oplevelse i det vestlige Aarhus.

I svaret redegør Aarhus Kommune for kommunens kriminalitetsforebyggende arbejde og indsatsen i forbindelse med vanvidskørsel. 

Ønsker kommune-tiltag

Her fremgår det, at indsatsen mod vanvidsbilister primært handler om infrastrukturelle tiltag, og at resten efter kommunens opfattelse er en politiopgave.

- I forhold til den formodentligt lille gruppe af egentlige vanvidsbilister, der kører hensynsløst, er der – udover infrastrukturelle tiltag – alene tale om en politi- opgave, jf. at de ved gentagne færdselsovertrædelser (bøder, fratagelse af kørekort mv.), skriver kommunen blandt andet.

Dansk Folkeparti i Aarhus ønsker, ifølge Jakob Søgaard Clausen, at Aarhus Kommune fremover også laver flere tiltag målrettet den kultur, der, ifølge partiet, ligger bag den vilde kørsel.

Enig socialdemokrat

Rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Anders Winnerskjold fra Socialdemokratiet, erklærer sig enig med Dansk Folkeparti så langt, at kommunen skal gøre alt, hvad den kan for at dæmme op for hensynsløs kørsel.

Han giver trafikforseelserne i Aarhus Vest prædikatet 'fuldstændig sindssygt' og indrømmer, at visse personer er svære at nå med de indsatser, kommunen har.

- Dem, som kører så fuldstændig bindegalt, det er mennesker, der har taget det aktive valg, at de er ligeglade med andre mennesker, siger Anders Winnerskjold og understreger, at han tror mere på hårdere straffe og konfiskation af biler som middel mod hensynsløs kørsel, og at det er en politiopgave.

Anders Winnerskjold afviser ikke, at der kan være brug for anderledes tiltag - udover dem, som allerede findes i kommunens kriminalpræventive arbejde.

Del din kommentar