Viceborgmester provokeret af regnbueflag

Slagelses viceborgmester Villum Christensen mener, at kommuner skal holde sig til at flage med Dannebrog foran rådhuset og ikke skifte det ud med regnbueflaget

Regnbueflaget skal ikke vaje fra rådhusets flagstang i Slagelse, står det til viceborgmester Villum Christensen (LA).
Regnbueflaget skal ikke vaje fra rådhusets flagstang i Slagelse, står det til viceborgmester Villum Christensen (LA).

I løbet af den sidste har regnbueflaget blafret fra flagstænger på rådhuse rundt om i Danmark.

Det samme har gjort sig gældende i Slagelse Kommune, hvor regnbueflaget har været oppe at hænge i weekenden.

Men her er ikke alle tilfredse med at se det flerfarvede flag bølge i luften for mangfoldighed – blandt andet kommunens viceborgmester, Villum Christensen fra Liberal Alliance.

Det skriver DR Sjælland.

I et Facebookopslag har viceborgmesteren blandt andet skrevet:

- Jeg havde 4 vielser i går på rådhuset, og må sige at jeg skulle synke en ekstra gang, da jeg efterfølgende så det officielle Gay Pride Flag - symbolet for LGTB+bevægelsen - blafre på rådhusets flagstang. Min betænkelighed har intet med manglende anerkendelse af, at man kan med rette slå et slag for frisind og tolerance, - men mere tanken om, at vores nationale fællesskabssymbol, dannebrogsflaget skal fortrænges af et symbol for en interesseorganisation.

Derudover tilføjer viceborgmesteren følgende i sit opslag:

- Man kunne spørge, hvad er forskellen på at andre afgrænsede samfundsgrupper som Ældresagen fremfor transkønnede, eller i yderste tilfælde Black Panter bevægelsen kan argumentere for retten til at få et flag op.

Ifølge Villum Christensen (I) var han ikke klar over, at regnbuefladet skulle op og hænge.

- Jeg havde vielser I lørdags på rådhuset, og der blev jeg overrasket over at se flaget på rådhuset. Nu kender jeg ikke baggrunden for det, men jeg synes, at man skal tænke sig godt om, hvis særlige interessegrupper kan få deres symboler op på en offentlig flagstang, siger han til DR Sjælland.

Hertil - og ikke længere

Står det til viceborgmesteren, så skal den kommunale flagstang nemlig kun være forbeholdt nationale symboler og ikke flag med særinteresser.

- Man skal være bevidst om, at det er en særinteresse. Man kan jo godt diskutere, hvad med ældresagen eller andre afgrænsede interessegrupper? Skal de så også have lov? Jeg synes, det er vigtigt, vi værner om de fælles symboler på en fornuftig måde, og en offentlig flagstang er vel der, hvor man kan flage med nationale symboler og ikke med særinteresser.

OK i Vordingborg

Længere sydpå i Vordingborg kommune har det flerfarvede flag vajet hele sidste uge foran rådhuset.

Det besluttede et enigt økonomiudvalg for at hylde mangfoldigheden i samfundet, siger borgmester Mikael Smed (S) til DR Sjælland.

- Som offentlig institution bør vi politikere sætte en retning for, at vi kan omgå og respektere hinanden på en god måde, og derfor var det her den perfekte måde at gøre det på, siger han.

Deler vandene

Beslutningen om at hænge flaget op har delt vandene i kommunen, siger Mikal Smed, der både har oplevet flaget blive hyldet og kritiseret i den tid, det har hængt i flagstangen.

Men netop rådhuse som officielle bygninger skal flage med regnbueflaget, mener borgmesteren.

- Det skal sætte fokus på, at vi skal respektere hinanden, og det kan vi netop som samfund gøre ved at flage. Det er en lille ting ud af årets 52 uger, at vi i en uge har haft det hængende i forhold til det store perspektiv, der er i flaget.

Han køber ikke argumenter om, at fordi der flages med regnbueflaget, så skal andre organisationer også op at vaje.

- Det er der ingen planer om. Ældresagen og Røde Kors er anerkendelsesværdige formål, men der er altså en forskel på at kæmpe en kamp for et lille segment af befolkningen, hvor der er problemer med respekten for hinanden. Der er jo ikke nogen i Danmark, der ikke respekterer et ældre menneske, der er ikke nogen, som ikke bakker op om Røde Kors arbejde, siger han og fortsætter.

- Til gengæld er der problemer med at respektere hinanden. Vi ser stadig eksempler på hatecrimes og derfor har vi som samfund og politikere pligt til at gå forrest i den dagsorden. Det her handlede grundlæggende om mangfoldighed i samfundet.

På dagsordenen

Hvorfor flaget kom op at hænge på Rådhuset i Slagelse skal i dag tages op i økonomiudvalget, og Villum Christensen ved godt, han bevæger sig ud i det, han kalder 'risky business' med sit indlæg, hvor han fremstår som modstander af regnbueflaget.

- Det er jo ikke altid tolerancen er lige stor, når det her diskuteres, men når jeg har ansvaret i kommunen, så vil jeg gerne kende baggrunden for flaget og være med til at diskutere, om det kan være rigtigt, at flaget skal op at hænge, siger han.

Powered by Labrador CMS