Indonesiske soldater dræbt i baghold

21. februar 2013 15:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Indonesiske soldater dræbt i baghold
Billede mangler

INDONESIEN: Bevæbnede mænd har torsdag skudt og dræbt otte soldater fra den indonesiske hær ved to angreb i provinsen Papua. Det oplyser en talsmand for militæret til BBC.

 

En af soldaterne blev dræbt under et angreb på en militærbase i det bjergrige distrikt Puncak Jaya, hvor også to af angriberne mistede livet. De resterende syv soldater døde under et bagholdsangreb i samme område kort tid efter det første angreb, fortæller talsmanden, Jansen Simanjuntak.

Papua-provinsen er den indonesiske del af øen Ny Guinea, hvor oprørere siden 1963 har kæmpet for uafhængighed eller union med den selvstændige stat på øen, Papua Ny Guinea.

De seneste år har budt på flere sammenstød mellem oprørere og repræsentanter for den indonesiske centralmagt. Torsdagens angreb er dog det blodigste i længere tid.

Den indonesiske regering fordømmer drabene på de otte soldater.

»Ifølge vores oplysninger er der flere aktive løsrivelsesgrupper i området,« siger sikkerhedsminister Djoko Suyanto ifølge BBC til nyhedsbureauet AFP.

Talsmanden for militæret oplyser, at der ikke er planer om at flere soldater til den urolige provins, men der føres en intensiv jagt på folkene bag de to angreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu