ANNONCE

Industriarbejdere får 13 milliarder kroner

5. januar 2012 09:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Industriarbejdere får 13 milliarder kroner
Billede mangler

Om få måneder venter der 400.000 medlemmer af Industriens Pension noget af en forsinket julegave.
Industriens Pension udlodder selskabets fælles opsparing. Den udgør på nuværende tidspunkt ca. 13 mia. kr. og ryger direkte ind på medlemmernes pensionskonti.
“Så nu får de tilskrevet over 13 mia. kr. på deres egen pensionsordning lige inden 1. juni, og det skal vi nok sørge for sker,” siger administrerende direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen, til DR Nyheder.
Det store beløb betyder en ekstraordinær forhøjelse af pensionsopsparingen på ca. 20 procent.
Udbetalingen skyldes, at selskabet overgår til markedsrente og ikke længere har brug for reserver til at sikre medlemmerne en stabil rente.
Medlem af bestyrelsen og formand for CO Industri, Thorkild E. Jensen, har tidligere forklaret, at ændringen gennemføres nu, fordi de ufordelte reserver er blevet meget store.
“De reserver vil forsvinde igen, hvis renten stiger,” har han tidligere forklaret.
Desuden risikerer selskabets medlemmer at komme i klemme, hvis de skifter job og kommer over i pensionsselskaber, hvor der ikke er nogen reserver.
“Det er mere fair for medlemmer, der skifter til et job uden for industrien og derfor skal have deres opsparing hos os med over i en anden pensionsordning,” sagde Thorkild E. Hansen sidste år i en pressemeddelelse.
For ældre medlemmer, der f.eks. har nået at spare 700.000 kr. op, betyder ændringen, at de pludselig får overført 161.000 kr.
“Det er jo klart, at med rente og renters rente kan det nå at skæppe godt i kassen. Så det er jeg selvfølgelig glad for,” siger medarbejder på medicinalvirksomheden Xellia i København, Michael Gråkjær, der og så er fællestillidsmand for 130 industriansatte på virksomheden, til DR Nyheder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu