Industrien kalder SU-reform »sund fornuft«

19. februar 2013 15:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Industrien kalder SU-reform »sund fornuft«
Billede mangler

Den danske økonomi kan få et tiltrængt boost af regeringens SU-reform. Det mener Dansk Industri (DI), som har ros til regeringens målsætning om at få de studerende hurtigere gennem studierne.

 

I en skriftlig kommentar betegner direktør Lars Goldschmidt fra DI reformen som et opgør med den »forsinkelseskultur«, der efter hans mening har slået rod blandt danske studerende.

»Det er rigtigt dyrt samfundsøkonomisk, at Danmark har nogle af verdens ældste kandidater, når de afslutter en videregående uddannelse. En kandidat, der bliver færdig som 35-årig, har ikke så mange år på arbejdsmarkedet, som en der bliver færdig som 26-årig,« påpeger DI-direktøren, der mener, at truslen om blandt andet at miste retten til et års SU vil få de studerende til at afslutte deres studier i en fart.

»Reformen sender et meget klart signal til de unge om, at det er vigtigt, at de går i gang med en videregående uddannelse hurtigere,« siger han.

DI glæder sig desuden helt overordnet over, at regeringen nu går udgifterne til SU efter i sømmene – præcis som det har været tilfældet med andre overførselsindkomster som dagpenge og kontanthjælp.

»Danske virksomheder har nogle af de højeste omkostninger i verden. Hvis vi skal bevare den nuværende velfærd, er det derfor helt afgørende at styrke virksomhedernes konkurrenceevne. Det kræver, at vi tænker rigtig godt over, hvordan vi bruger vores penge. Derfor må vi også se på SUen«, siger Lars Goldschmidt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu