ANNONCE

Industrien tigger Helle om EU-samarbejde

9. december 2011 17:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Industrien tigger Helle om EU-samarbejde
Billede mangler

Den nye udvikling i Europa, hvor et flertal af medlemslandene har givet hånd på et udvidet økonomisk samarbejde, er godt for Danmark.
Det er man ikke i tvivl om hos Dansk Industri, der meget gerne ser, at Danmark indgår i det tætte samarbejde.
“EU har allerede taget skridt i retning af styrket økonomisk samarbejde. Men det er grundlæggende i erhvervslivets interesse, at Danmark sammen med et stort flertal af EU-landene tager skridtet fuldt ud og indgår en aftale, der utvetydigt forpligter medlemslandene til at have orden i økonomien,” siger direktør i DI, Karsten Dybvad.
Dansk Industri lægger vægt på, at Danmark gør sig mere attraktiv over for udenlandske investeringer.
“Dansk deltagelse i en kommende aftale er et rigtigt signal til finansmarkederne. Det styrker tilliden til, at Danmark er et land, hvor økonomisk ansvarlighed er grundpillen i dansk politik, og at Danmark dermed er et sikkert land at investere i og drive virksomhed i og ud fra,” siger Karsten Dybvad og fortsætter:
“Det er helt afgørende, at Danmark som kommende formand for EU bygger bro til eurozonen og søger størst mulig indflydelse på de beslutninger, der træffes i eurozonen. Alternativt risikerer Danmark at blive kørt ud på et økonomisk og politisk sidespor og blive efterladt i periferien af et Europa, som er stærkt på vej mod et tættere samarbejde,” siger Karsten Dybvad.
Drøftelserne om Danmarks deltagelse starter på tirsdag i europaudvalget og i Folketinget. Skal Danmark med, skal aftalen med de øvrige lande være på plads senest til marts næste år

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu