Indvandrerpiger når samme uddannelsesniveau som danske piger

5. februar 2013 04:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Indvandrerpiger når samme uddannelsesniveau som danske piger
Billede mangler

I 2002 var 43 procent af kvindelige efterkommere af ikke-vestlige indvandrere under uddannelse som 22-årige. Det samme gjaldt for 51 procent af de danske piger. 10 år senere, i 2012, var hele 61 procent af de kvindelige efterkommere under uddannelse, hvormed de altså nåede niveauet for de danske piger på samme alder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

 

Beatrice Schindler Rangvid, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, mener ligefrem, at piger med anden etnisk herkomst kan overhale de danske piger.

– De ser uddannelse som deres måde at komme frem i livet på og finde en plads i det danske samfund. Det er også kulturelt betinget. De dyrker ikke en masse fritidsaktiviteter. Derfor er det ikke så underligt, at de kaster sig over uddannelsen, siger Beatrice Schindler Rangvid til Fyens Stiftstidende.

Men hun er stadig bekymret for drengene, der især tegner sig for et stort frafald på erhvervsuddannelserne. Og cand.pæd. Bente Højer deler hendes bekymring.

– Det er fantastisk, pigerne er nået så vidt. Men det bekymrende, at der er en gruppe af unge mænd – både danske og indvandrere – som ikke er med. Vi har fået et kvindesamfund. Skolen er feminint indrettet, og her bliver drenge tabt, siger Bente Højer, der blandt andet peger på mentorordninger som en løsning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu