Influenzaen kan være på vej væk

13. februar 2013 16:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Influenzaen kan være på vej væk
Billede mangler

Der var i sidste uge færre danskere, der gik til lægen og klagede over influenzalignende symptomer, end ugen forinden, og det kan tyde på, at influenzaen for anden gang i sæsonen er på retur i Danmark. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut.

 

Det er dog endnu for tidligt at konkludere, at influenzaen med sikkerhed er på vej ned, siger Karoline Bragstad, der er seniorforsker på det Nationale Influenza Center på Statens Serum Institut.

»Det er faktisk lidt svært at sige, for det er den første uge i denne omgang, hvor det er gået ned, så vi skal lige vente en uge mere, før vi kan sige, at det ser ud, som om det aftager igen,« siger Karoline Bragstad.

»Men det ser ud som om, at det går lidt ned, selvom der er en øgende tendens til influenza B i Danmark, mens influenza A går lidt tilbage. Det er egentlig ret typisk for en influenzasæson, der nærmer sig sin afslutning, men problemet med influenza er, at du aldrig kan sige med sikkerhed, hvad der kommer til at ske. For det ændrer sig hele tiden,« siger hun.

Sammenlignet med uge fem faldt influenza-aktiviteten i Danmark overordnet i uge seks, og det viser ifølge Statens Serum Institut et tydeligt to-puklet influenzaforløb i denne sæson. Første gang toppede aktiviteten i årets første uge, mens den i anden omgang foreløbig er toppet i uge fem.

Der er siden uge 47 blevet indlagt 88 patienter med influenza på landets intensivafdelinger, heraf 14 patienter i uge fem og otte i uge seks.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu