Ingen DBU-karantæne til Bendtner: Kan være tilbage snart

4. marts 2013 20:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ingen DBU-karantæne til Bendtner: Kan være tilbage snart
Billede mangler

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddelte mandag, at Nicklas Bendtner har fået tildelt en tænkepause på et halvt år fra det danske landshold. Men hvis Nicklas Bendtner tænker hurtigt, og Morten Olsen accepterer Bendtners tanker, så kan Bendtner være tilbage på landsholdet, inden der er gået et halvt år.

Det åbner DBUs kommunikationschef, Lars Berendt, for.

– Det er pressen, der laver det til en karantæne på et halvt år. Læs nu, hvad der står. Jeg har ikke brugt ordet karantæne. Derfor er der ikke nogen grund til at fokusere på nogen speciel udløbsdato, siger Berendt, og forklarer, hvordan Bendtner igen kan finde vej til landsholdet.

– Når Morten Olsen vurderer, at Nicklas Bendtner har fået sin klubsituation og sin karriere tilbage på sporet, så vender Morten Olsen tilbage til DBU og siger, at nu kunne han godt forestille sig at udtage Bendtner til landsholdet, og så vil DBU tage initiativ til at tage en snak med Nicklas Bendtner. Og det har vi ikke sat nogen præcis dato på. Vi har bedt Nicklas Bendtner om at bruge det næste halve år til at tænke sig godt om. Og når vi så har haft en samtale med Nicklas Bendtner, så må vi se, hvor han står, og så vil vi melde tilbage til Morten Olsen om situationen til den tid.

Hvis Morten Olsen synes, at Nicklas Bendtner er klar til at spille indenfor det næste halve år, vil I så indkalde Bendtner indenfor det halve år?

– Jeg sætter mig ikke fast på en dato, men forventningen er, at vi ser bort fra Nicklas i et halvt år, indtil han har tænkt sig godt om.

Så Bendtner kan potentielt komme til at spille på landsholdet indenfor det næste halve år?

– Jeg gentager. Vi har en forventningen om, at Nicklas Bendtner bruger et halvt år på at tænke sig om.

Lars Berendt ønsker ikke at konkretisere, hvad DBU og landstræner Morten Olsen forventer, at Nicklas Bendtner bruger tænkepausen på, eller om DBU forventer en undskyldning.

– Jeg vil ikke foruddispensere eller lægge ord i munden på, hvad vi forventer fra Nicklas. Vi forventer, at han bruger den her periode væk fra det gode selskab til at tænke sig godt om, hvad han savner ved det, og hvordan han vil bidrage til fællesskabet, hvis han vil tilbage.

Morten Olsen er ifølge DBU enig i beslutningen, men han ønsker ikke at kommentere den. Både Olsen og assisterende landstræner Peter Bonde har været informeret indtil DBU mandag eftermiddag uddelte ‘en tænkepause’ til Nicklas Bendnter.

– Der er kommet en melding fra DBU, og den beslutning er Morten og jeg enig i. Vi har været informeret om, hvad der foregået, og jeg har ikke noget at tilføje, siger Peter Bonde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu