ANNONCE

Ingen dræbte på hold 13

7. august 2012 15:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ingen dræbte på hold 13
Billede mangler

De første soldater fra Hold 13 i Afghanistan er allerede landet på dansk jord, og i de kommende uger følger resten efter. Og for første gang i fem år kan de udsendtes familier glæde sig over, at ikke én eneste soldat er blevet dræbt under udsendelsen.
Det næsten et år siden, at en dansk soldat senest er blevet dræbt i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan, hvor hovedparten af de danske soldater er udstationeret.
Dermed markerer Hold 13, at den danske indsats har ændret sig fra patruljering og kamp til træning af afghanske soldater, siger Peter Viggo Jakobsen, der er lektor ved Forsvarsakademiets Institut for Strategi.
– Det er et udtryk for, at vi har trukket os helt ud af den grønne zone og lagt vores rolle om fra selv at stå i forreste linje til i stedet at træne de afghanske sikkerhedsstyrker til at tage de farligste opgaver, siger Peter Viggo Jakobsen, og tilføjer:
– Men det skyldes også held. Der har været eksempler på, at det har været tæt på at danske soldater blev dræbt på dette hold.
For to uger siden blev fire soldater fra Bravo-kompagniet lettere såret, da deres pansrede køretøj blev ramt af en vejsidebombe.
Efter eksplosionen blev den danske styrke beskudt med håndvåbenild, men med støtte fra en kamphelikopter og afghanske soldater lykkedes det at evakuere de fire sårede danskere.
Det viser, at missionen fortsat er farlig, selv om antallet af kampopgaver er faldet, siger Peder Enggård, der er presseofficer ved Hærens Operative Kommando.
– Der er kommet færre og færre alvorlige hændelser, og der har heldigvis kun været forholdsvis små skader på det her hold.
– Men vi er meget forsigtige med at glæde os på forhånd. Der er stadig en trussel fra vejsidebomber, og den vil være der, så længe vi er i Afghanistan.
Hos Den Kongelige Livgarde vil man vente med at juble, indtil alle soldater fra Hold 13 er hjemme. Holdet er officielt udsendt i seks måneder fra februar til august, men først den 9. august overdrager man formelt ansvaret til Hold 14.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu