Ingen klar til at afløse Tine Baun

11. marts 2013 13:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ingen klar til at afløse Tine Baun
Billede mangler

Tine Baun har et døgn efter triumfen i Birmingham, hvor hun søndag sluttede sin internationale karriere med at vinde All England for tredje gang, så småt forstået, at hendes præstation i den prestigefulde turnering var dagsordensættende i Danmark.

 

– Jeg synes jo, at det efterhånden er ved at gå op for mig, hvor stort det egentlig er, det jeg har gjort. At jeg har vundet All England tre gange og på den måde, at jeg sætter et punktum i min karriere herovre, det kan jeg godt mærke er stort for rigtigt mange mennesker. Og det bekræfter over for mig selv, hvor stort det er, siger Tine Baun mandag fra England, mens hun venter på flyet hjem til festmodtagelse og reception i Københavns Lufthavn.

Det har dog hjulpet, at den danske spiller for længst tog beslutningen om, at det med All England skulle være slut med badminton på topplan.

– Jeg har hele tiden haft det fint med, at det her var det sidste. Selvfølgelig kommer der en hverdag nu, hvor det bliver svært at undvære badminton. Det skal jeg vænne mig til, men den er jeg ligesom ikke rigtigt kommet ind i endnu. Lige nu er der enormt meget stress. Der er enormt mange medier, der gerne vil tale med mig, og selvfølgelig nyder jeg lige det sidste af det også, siger Tine Baun.

Der kommer også en hverdag for dansk badminton, der lige nu står uden den oplagte arvtager efter Tine Baun. Men den abdicerende badmintondronning er ikke ubetinget sortseer på den front, selv om hun heller ikke lige kan få øje på efterfølgeren.

– Umiddelbart er der lige nu et godt stykke vej, men der er også mange unge piger, og i Danmark topper vi relativt sent i forhold til de asiatiske spillere. Jeg mødte i går en 18-årig thailænder i finalen. Jeg har svært ved at se, at man i Danmark får produceret et så stort talent, der vil kunne toppe så tidligt. Der er nogle hårde år, men jeg er sikker på, de vil tage kampen op. Og så må vi se hvor langt det rækker, siger Tine Baun, der ikke enig med dem, der siger, at dansk kvindebadminton ikke har nogen fremtid.

– Nej, jeg synes ikke, man skal være så nervøs for, om der nu kommer en. Senest da jeg skulle overtage efter Camilla Martin, havde man travlt med at gøre en masse ud af, at der ikke var nogen til at tage over. Og alligevel stod jeg der. Så jeg skal i hvert fald ikke være den, der står og siger, at der ikke er nogen. Men der kommer til at gå fire-fem år endnu, vurderer Tine Baun.

Der ikke lægger badmintonketsjeren helt væk endnu, selv om All England var karrierens sidste internationale turnering.

– Jeg fortsætter i Værløse Badminton og har en aftale om, at jeg spiller holdkamp til næste år. Men det er på et andet plan end nu. Jeg har ikke tænkt mig, at jeg skal træne mellem fem og otte gange om ugen for at holde mig i form til det. Det er med den betingelse, at jeg har stoppet min internationale karriere, og det bliver motionsbadminton to gange om ugen. Men jeg elsker stadig at spille badminton og jeg glæder mig til den sociale del og hyggen, der ligger i at komme i en klub et par gange om ugen, siger Tine Baun.

Hun spiller i øvrigt en opvisningskamp på dansk grund for også at at tage afsked med det danske publikum. Det sker den 18. april i forbindelse med de danske holdfinaler i Farum. Og modstanderen bliver endnu en tidligere dronning af dansk badminton, Camilla Martin.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu