Ingen løn i dag i Brøndby

30. januar 2013 23:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ingen løn i dag i Brøndby
Billede mangler

Når Brøndbys spillere og øvrige ansatte torsdag vågner og tjekker deres bankkonto, kan de konstatere, at der ikke er gået løn ind.

Huslejen og de øvrige faste udgifter vil være trukket, som de plejer, men lønoverførelsen fra Brøndbyernes IF A/S vil mangle, selvom de så sent som i tirsdags fik en lønseddel, hvoraf det fremgik, at de ville få fuld løn.

Nå ja, så kunne de ganske vist læse på sporten.dk, at direktør Tommy Håkansson anså det brev som en fejl, og senere på aftenen modtog alle en mail om, at de som aftalt den 11. januar ville få 25 procent i løn, med mindre det ikke lykkedes at blive enig med Spillerforeningen om en ordning på kravene i Feriepengesagen.

Nu ender det hele så med ingen løn foreløbig.

Onsdag kl. 20.00 mødtes Brøndby og Spillerforeningen for at forhandle videre om betalingen i feriepenge-sagen, der ifølge Tommy Håkansson er sidste hurdle, før en likviditetsforbedring på 25 mio. kr. baseret på investorer og lånegiveres velvilje bliver en realitet. Senere forlød det ifølge ekstrabladet.dk, at Spillerforeningen har givet Brøndby en skriftlig garanti for, at de ikke ville erklære Brøndby konkurs. Det ændrer dog ikke ved, at parterne stadig står stejlt overfor hinanden i forhandlingerne, som sandsynligvis først sluttede sent.

Derfor var resultatet ukendt, da denne avis gik i trykken. Men uanset udfaldet – om Brøndby og Spillerforeningen blev enige eller ej, eller om de har udskudt de videre forhandlinger til i dag – får de ansatte altså ingen løn.

Da det onsdag lå fast, at Brøndby og Spillerforeningen ikke nåede at blive enige, så den automatiske lønudbetaling via PBS og banken kunne gennemføres, valgte Brøndby at tilbageholde lønnen, sådan som Tommy Håkansson havde varslet.

Ikke fordi der ikke er råd til at betale fuld løn til de godt 100 ansatte – for det er der ifølge sporten.dk’s kilder – men fordi klubben ikke vil.

Det indikerer, at Brøndby hellere selv vil erklære sig konkurs, end at kaste løn i et dødsdømt projekt.

Lykkedes det i nat Brøndby og Spillerforeningen at blive enige, eller lykkes det i løbet af dagen i dag, vil et større maskineri blive sat i gang for at få pengene ud på medarbejdernes konti hurtigst muligt, men eftersom det involverer en række administrative instanser uden for klubben (PBS og Nordea) er det ikke sikkert, det kan lade sig gøre at udbetale lønnen torsdag, og så begynder det at blive giftigt.

I så fald vil spillerne med deres standardkontrakter fra DBU i hånden kunne hævde, at deres kontrakter er blevet misligholdt og efter tre hverdage (på mandag) være fri til at finde nye klubber, i fald lønnen endnu ikke er nået frem.

– Vi har ikke et fast holdepunkt i forhold til Brøndby, men generelt kan jeg henvise til spillerkontrakterne. Heraf fremgår det, at en spiller efter tre hverdage er fri til at skifte klub, hvis hans kontrakt er blevet misligholdt, siger leder af DBU Turnering, Peter Ebbesen, og understreger, at der kan være omstændigheder, som gør, at reglerne fortolkes anderledes.

Får Brøndbys spillere og medarbejdere ikke løn i løbet af dagen tordagen risikerer klubben se frem til en konkursbegæring fredag, hvilket vil sætte gang i DBU-systemet, der da skal til at overveje Brøndbys ret til at drive professionel fodboldklub.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu