Ingen meldte sig: Efterladt hund bliver aflivet

5. marts 2019 10:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Østjyllands Politi har forgæves forsøgt at finde ejeren til en hund, der blev fundet bundet til bænk.

Forgæves har Østjyllands Politi forsøgt at finde frem til ejeren af en cirka seks måneder gammel tæve, der formodes at være af racen amstaff. Hunden blev i februar fundet bundet til en bænk på Grovebakkevej 11 i det nordvestlige Randers.

Hunden kom i politiets varetægt, og her fra lød meldingen, at den ville blive aflivet, hvis ikke en ejer meldte sig på banen. Det er ifølge TV2 Østjylland ikke sket, og den – formodes det – ulovlige hund vil givetvis blive aflivet inden for kort tid.

– Vi har fået en lang række henvendelser af borgere, som vil tage sig af hunden, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til TV-stationen. Desuden har flere henvendt sig med tip, men intet har givet resultat.

Det er nødvendigt at aflive hunden, selv om flere gerne vil overtage den, fordi den er ulovlig. Politiet kan naturligvis ikke give en hund af ulovlig race væk – selv om en eventuel ny ejer ville passe godt på den. Hunden var ikke chipmærket.

Amstaff dækker over “amerikansk staffordshire terrier”, der ganske rigtigt er på listen over 13 hunderacer, der er ulovlige i Danmark. Du kan se alle 13 i galleriet over artiklen her.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu