ANNONCE

Ingen nepotisme i Københavns Kommune

19. august 2012 14:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ingen nepotisme i Københavns Kommune
Billede mangler

Det er slut med at ansætte kæreste, bonusbarn, søster eller bror under sig, hvis man arbejder som leder i en af Københavns mange daginstitutioner og skoler. Det dikterer nye regler for ansættelse af familiemedlemmer i Københavns Kommune, skriver Berlingske i dag.
Ansættelser af den slags vil for fremtiden resultere i fyring af lederen eller flytning af den ansatte. Hos Københavns Kommune er man glad for ændringen.
– Jeg synes, det er nogle fine regler, som forvaltningen har lavet. De her regler præciserer og skærer ud i pap, hvornår der er tale om nepotisme, siger Claus Juhl, kommunens administrerende direktør, til Berlingske.
Den 4. september skal Økonomiudvalget i Københavns Kommune tage stilling til, om reglerne skal udbredes til alle syv forvaltninger.
– Vi vil helt klart kigge på, om reglerne skal være tværgående og gælde for alle forvaltninger. En overvejelse er dog, om metoden i Børne- og Ungeforvaltningen kan overføres direkte til andre forvaltninger med meget store institutioner med mange hundrede ansatte. Men det vil vi kigge på, siger Claus Juhl.
Ifølge Berlingske roser man i Kommunernes landsforening København for at have indført klare regler på området og anbefaler samtidig andre kommuner at lade sig inspirere af hovedstaden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu