Ingen tillid til Brøndby

5. februar 2013 17:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ingen tillid til Brøndby
Billede mangler

I mange dage lød det fra Brøndby, at klubben ikke havde penge til at betale spillernes løn. Det lagde pres på Spillerforeningen. Alligevel tikkede der mandag løn ind på spillernes konti, selv om der stadig ikke forelå en aftale med Spillerforeningen.

 

Det fik mandag aften direktør Mads Øland til at kalde Brøndbys ageren for et stort bluffnummer, der skulle presse Spillerforeningen for at få en gunstig aftale på plads i feriepengesagen. Der skal stadig findes en aftale mellem de to parter, men Mads Ølands tillid til Brøndby ikke stor, når de igen mødes ved forhandlingsbordet.

»Jeg synes ikke, de har spillet fair, hverken over for os eller over for alle deres medarbejdere. Men det forhindrer ikke, at jeg har en opgave, hvor jeg bliver nødt til at forhandle med dem,« siger Mads Øland, der ikke vil afvise, at Spillerforeningen vil gribe forhandlingerne anderledes an næste gang:

»Måske skal vi være hårdere i filten og være lidt mindre eftergivende og forhandlingsvillige, men jeg tror ikke, vi kunne gøre det så meget anderledes, som vi har gjort.«

Kommende forhandlinger bliver svære

Brøndbys direktør Tommy Håkansson, afviser at klubben har bluffet i forhandlingerne.

»At det her skulle være bluff, er den største løgnhistorie, jeg nogensinde har hørt. Vi kunne ikke lave en aftale med Mads Øland, på grund af de ting han forlangte, og så kunne vi ikke forsvare at udbetale løn. Derfor gik vi i gang med Plan B,« siger han.

Tidligere direktør i BK Frem og i ishockeyklubben Rødovre Mighty Bulls Billy Adamsen mener dog, at den manglende tillid kan blive et stort problem for Brøndby.

»Det her kan være strategisk meget uheldigt. Man har måske fået et resultat lige nu, som man er tilfreds med, men Spillerforeningen er der jo stadig. og der skal findes en løsning. Og det kan jo blive meget svært nu,« siger Billy Adamsen, der som direktør i BK Frem selv har siddet i forhandlinger med Mads Øland.

Billy Adamsen spår en svær fremtid for Brøndby, næste gang klubben mødes med Spillerforeningen.

»Der kommer altid en situation, hvor man skal tilbage i forhandlingslokalet og lave nye aftaler,« siger han.

Brøndby har forhandlet forgæves med Spillerforeningen i fem måneder, hvor luften til tider har været iskold mellem de to parter. Og det er ikke utænkeligt, at Brøndby har vurderet, at forholdet mellem de to parter ikke kunne være værre, siger direktør i Håndbold Spiller Foreningen og tidligere direktør i FC København, Dan Hammer.

»Jeg tror, man i Brøndby har vurderet, at der ikke er den store risiko ved at tænde ild til allerede brændte broer,« siger han.

På den måde har Brøndby nu købt sig mere tid, selv om det samtidig betyder, at gælden vokser yderligere. Det ligner dog det bedste scenarie for Brøndby nu, uagtet at det kan koste yderligere kroner efterfølgende.

»I mine øjne skubber Brøndby snebolden foran sig, og det bliver den ikke mindre af, men i nogle tilfælde kan det jo være bedre at skubbe en endnu større snebold foran sig end at blive knust af den, når den begynder at blive rulle baglæns,« siger Dan Hammer. B

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu