ANNONCE

Inkassofirmaer bryder loven

26. januar 2012 22:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Inkassofirmaer bryder loven
Billede mangler

Inkassofirmaer skyr ingen midler for at få kradset de penge ind, som folk skylder.
Det skriver DR.
Flere g;ldsr[dgivere fort;ller, hvordan inkassofirmaer truer med at afhente folks værdier, truer med at sætte dem på gaden, og henvender sig til dem på deres bopæl.
Det er chikane. Det er simpelthen så groft, for det er gentagne og mange telefonopringninger, det er breve og det er personlige besøg på deres bopæl, fortæller Berthel Philippe Lehmann, der er gældsrådgiver hos Budgethuset.dk., til DR.
Og de metoder er ikke lovlige, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe
“Man må ikke true eller være aggressiv, og man må heller ikke ringe uafbrudt, for så er det chikane. Derudover må man heller ikke møde personligt op på folk bopæl eller arbejdsplads,” siger han og fortsætter:
“Inkassofirmaer har lov til at rette henvendelse til folk, der skylder penge, men det skal ske på en ordentlig måde,” siger han.
Inkassofirmaernes brancheforening tager kritikken til efterretning, men mener, at det er et pres for at få større og større beløb ind.
“Vi er sat i verden for at lave nogle aftaler med de debitorer, der skylder penge, men vi skal ikke chikanerer os frem,” siger Niels Lassen, der er bestyrelsesmedlem i Inkassobrancheforeningen.
Ombudsmanden opfordrer folk der oplever chikane til at henvende sig.
Kilde: DR

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu