ANNONCE

Skal du køre i udlandet? Dette dokument skal du huske

22. juli 2018 06:12 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Hvis du har planer om at køre i bil i et land udenfor EU, kan dit danske kørekort muligvis være ugyldigt. Se her, hvad reglerne siger.

Hvis du har planer om at bruge sommeren på en køretur til udlandet, kan der vente en ubehagelig overraskelse, hvis du ikke sørger for at anskaffe dig et internationalt kørekort.

Det er nemlig ikke i alle lande, at det almindelige, laksefarvede danske kørekort bliver godtaget af de lokale myndigheder. Faktisk er det kun, hvis man kører i EU-landene, at man kan være helt sikker på, at ens danske kørekort er gyldigt ifølge borger.dk.

Det anbefales derfor, at man kontakter ambassaden for det pågældende land, man skal rejse til, for at være helt sikker på de gældende regler for kørekort i landet.

Der er en række andre dokumenter, det er vigtigt, man har styr på, når man kører i udlandet – også selvom det er indenfor EU. Det kan du læse mere om i denne artikel:

Meget vigtigt: Disse papirer skal du altid have med i bilen

Nemt at få internationalt kørekort

Selvom det ikke er alle lande, der kræver internationalt kørekort, anbefaler blandt andre FDM, at man anskaffer sig et under alle omstændigheder. Det gør også biludlejningstjenesten Auto Europe.

“Selvom det internationale kørekort kun er obligatorisk i nogle lande, anbefales det stærkt, at man har et, når du rejser uden for sit hjemland. Dette dokument er til for at hjælpe dig med at rejse og fjerne eventuelle sprogbarrierer og andre problemer, der er almindelige ved kommunikation med udenlandske myndigheder og politi”, står der blandt andet på Auto Europes hjemmeside.

For at få et internationalt kørekort skal man da også bare møde op på kommunens borgerservice, hvor man dog skal medbringe forskellige dokumenter for at kunne få det lavet.

Du kan se hvilke dokumenter i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu