Intet overblik over Skats kæmperegninger

6. marts 2013 02:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Intet overblik over Skats kæmperegninger
Arkivfoto.

Ingen kender resultatet af de sager, hvor virksomheder beskyldes for at have kanaliseret værdier ud af Danmark til lavskattelande til kunstigt lave priser. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

 

Skat satte sidste år ny rekord, da der blev lavet indkomstforhøjelser for 21 milliarder kroner. Samtidig er Microsoft blevet mødt med et krav på 5,8 milliarder kroner.

Men sådanne sager vil som regel først blive afgjort ved domstolene eller gennem forhandlinger mellem Skat og skattemyndighederne i det land, som aktiverne er solgt ud til, og resultaterne af disse kender kun Skat, skriver avisen.

»Det er en væsentlig mangel i de tal, som Skat offentliggør og sender til Folketinget, for man har jo ikke mulighed for reelt at vurdere Skats effektivitet. Det er jo let nok for Skat at hæve en virksomheds indkomst, og som rådgiver oplever man, at Skat sidder virksomhedens argumenter overhørig. Skat forhøjer bare,« siger adjungeret professor på Aarhus Universitet Jens Witttendorff til Morgenavisen Jyllands-Posten. Han vurderer, at Skat får reduceret sin oprindelige indkomstforhøjelse med 25-50 procent, når det går i forhandlinger med udenlandske skattemyndigheder.

I et nyt svar til Folketinget oplyser skatteminister Holger K. Nielsen (SF), at det ikke er »muligt at redegøre for, hvor store faktiske skattebetalinger, der er sket som følge af de transfer pricing-forhøjelser, som Skat har foretaget«.

Venstres erhvervsordfører, Mads Rørby (V), vil nu bede om oplysningerne, da »vi må finde ud af, om Skat bruger kræfterne rigtigt«, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu