Investorer skal lokkes tilbage til Danmark

4. februar 2013 08:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Investorer skal lokkes tilbage til Danmark
Billede mangler

20 procent af den private arbejdsstyrke i Danmark er beskæftiget gennem udenlandsk ejede virksomheder, selvom disse kun tæller for en procent af alle virksomheder i Danmark. Men de seneste år har der ikke været nogen fremgang i de udenlandske investeringer, bekræfter en benchmark-analyse fra Copenhagen Economics.

 

En arbejdsgruppe er blevet nedsat af regeringen for at fastholde de udenlandske investeringer og styrke tiltrækningen af dem.”Udenlandske investeringer er vigtige i forhold til job- og vækstskabelse i Danmark, og det er derfor uhyre vigtigt at få identificeret præcist, hvordan vi kan ændre på den stagnation i udenlandske investeringer, vi har oplevet de senere år,” siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) i forbindelse med de 13 anbefalinger arbejdsgruppen for investeringsfremme har fremsat.

Arbejdsgruppen blev nedsat af regeringen den 8. februar 2012 og fik til opgave at analysere og vurdere, hvordan man kan sikre sig en styrket og mere effektiv indsat over for at fastholde de udenlandske investeringers interesse i Danmark.

“Danmark ligger i top, når det drejer sig om, hvor nemt det er at drive en virksomhed, indsats i forhold til uddannelse, forskning og velkvalificeret arbejdskraft samt vores fleksible arbejdsmarked. Det er styrker, vi skal holde fast i. Samtidig er regeringen i gang med at se på, hvordan vi kan skabe job og forbedre dansk konkurrenceevne gennem en smartere indretning af vores skatter og afgifter,” siger Pia Olsen Dyhr.

En række af arbejdsgruppens anbefalinger er allerede en del af de reformprocesser, som regeringen har sat i gang.

“Indenfor handels- og investeringsområdet vil jeg følge op på flere af arbejdsgruppens anbefalinger snarest muligt. Jeg vil bl.a. nu tage initiativ til, at der bliver oprettet et Forum for Investeringsfremme bestående af relevante myndigheder og organisationer. Dette forum skal sikre, at vi på tværs af myndigheder bliver endnu bedre til at samarbejde og koordinere indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer,” siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu