Iran truer Israel med angreb

21. marts 2013 20:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Iran truer Israel med angreb
Billede mangler

ISRAEL: Iran vil angribe to israelske byer i en gengældelsesaktion ,hvis de iranske atomfaciliteter bliver angrebet. Sådan lyder advarslen fra Irans åndelige overhoved, ayatollah Ali Khamenei.

 

I en tale torsdag i anledning af det iranske nytår sagde Khamenei ifølge Reuters, at hvis israelerne »begår den mindste fejltagelse, vil Den Islamiske Republik (Iran, red.) fuldstændig rasere byerne Tel Aviv og Haifa«.

Israels politiske og militære ledere har ved flere lejligheder givet udtryk for, at et angreb mod Irans atomanlæg er uundgåeligt, hvis landet skal forhindres i at udvikle en atombombe.

USA har været mere tilbageholden i sagen, men selv om præsident Obama under sit besøg i Israel torsdag fastholdt, at han foretrækker en diplomatisk løsning, så advarede han også iranerne om, at der ikke er ubegrænset tid til diplomati og at en militær aktion kan være næste skridt, fordi et atombevæbnet Iran vil udgøre en trussel mod hele verden:

»Jeg har gjort det det amerikanske standpunkt ganske klart: Iran må ikke komme i besiddelse af atomvåben,« sagde Obama.

Den amerikanske præsidents erklæring er faldet i god jord hos den nyligt tiltrådte israelske efterretningsminister, Yuval Steinitz.

»Præsidenten er fast besluttet på at gribe ind mod Irans atomprogram og styrke det militære, diplomatiske og efterretningsmæssige samarbejde mellem vore to lande,« siger ministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu