Iransk valg skal vise fjenderne muskler

2. marts 2012 12:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Iransk valg skal vise fjenderne muskler
Billede mangler

Når den iranske befolkning går til stemmeurnerne i det første valg siden 2009, er der mere på spil end blot parlamentspladser.
Landets åndelige leder, Ayatollah Khamenei, opfordrer befolkningen til “energisk deltagelse” i parlamentsvalget for at demonstrere over for omverden, hvor stærk den demokratiske tradition er i Iran, skriver New York Times.
“Der er en masse negativ propaganda mod vores nation. De arrogante magter mobber os for at opretholde deres position. En høj valgdeltagelse vil styrke vores nation og bevare sikkerheden,” siger Ayatollah Khamenei ifølge Reuters, skriver New York Times.
Iran er for øjeblikket underlagt en række økonomiske sanktioner fra EU og USA, fordi landet nægter at stoppe sit atomenergiprogram, som Vesten frygter er et skalkeskjul for at udvikle en atombombe.
I alt er 3.445 kandidater til valg til 290 pladser i parlamentet, som dog ikke tillægges den store betydning I iransk politik.
Den virkelige magtkamp foregår mellem Ayatollah Khamenei og landets præsident, Mahmoud Ahmadinejad. Ifølge politiske kommentatorer bruger de parlamentsvalget til at køre sig i stilling til præsidentvalget i 2013.
Det forrige præsidentvalg i 2009 endte med, at oppositionen bestred valgresultatet med anklager om snyd. Oppositionslederne har siden da siddet i husarrest.
Kilde: New York Times

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu