Dette simple trick får isen på forruden til at forsvinde

9. februar 2017 16:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Du behøver ikke ase og mase med isskraberen.

De fleste danskere, der kører bil i disse dage, har nok oplevet at blive en tand stressede over at skulle på arbejde for tiden. Vores rutiner kommer nemlig på lidt af en prøve, når det viser sig, nattens nedbør har iset bilen godt og grundigt ind.

Og som Newsbreak.dk tidligere har berettetkan det blive en særdeles dyr fornøjelse at køre på arbejde, hvis ikke bilens forrude er fri for is. Det er ikke nok at skrabe et lille kighul fri for så at liste på arbejde i den firhjulede. 

Der skal mere til. Og for de fleste betyder det rigelige mængder knofedt og møjsommeligt arbejde med isskraberen. Men det behøver ikke være hverken svært eller hårdt at afise bilens forrude.

Sprayflaske med “magisk” væske

Ken Weathers er meteorolog ved Wate.comI en video, der blev udgivet på Youtube i januar 2016, fortæller Ken Weathers om en væske, der på magisk vis kan afise din forrude for dig. Den består af to elementer, og du kan i galleriet læse dig frem til opskriften, skulle du have mod på at lave blandingen selv. 

Newsbreak.dk har været i kontakt med Forenede Danske Motorejere (FDM) i form af teknisk konsulent Tom Larsen. Han fortæller, at metoden helt klart vil virke i den opløsning, Ken Weathers omtaler. Det er samme opløsning, der omtales i denne artikel, og du kan altså i galleriet se, hvordan blandingen laves.

Blandingen er istedet en væske, der ikke selv fryser, når vand i sig selv gør det. Derfor kan du opbevare en sprayflaske med væsken i din bil og i fremtiden bruge det som en alternativ måde til at fjerne is fra forruden af bilen med. Så du slipper for bøder og kommer helskindet rundt i det danske vintervejr.

Pas på lakken

Tom Larsen siger dog også til Newsbreak.dk, at det produkt, man får ud af at blande væsken, skaber et produkt, der er mere kradsbørstigt end det, du eksempelvis finder i sprinklervæske.

Og med de blandingsforhold, der omtales i denne artikel, er det derfor en god idé at have følgende for øje; når du sprøjter væsken ud på din forrude, skal du sikre dig, at du kun rammer forruden.

Lakken kan tage skade af væsken, hvis du pøser kølerhjelmen ind i det. Det skal her tilføjes, at det samme vil ske med eksempelvis sæbe, der indeholder opløsningsmiddel i en eller anden afskygning.

– Du får afiset og affedtet ruden med det, fortæller Tom Larsen, der altså tilføjer, at man skal sigte efter ruden og kun ruden, hvis man vælger at følge rådet-

– Den docering, der refereres til, den skal ramme ruden. Man skal lade være med at sprøjte det på lakken, siger Tom Larsen.

Lidt uden for sæson nævner han i øvrigt, at helt almindelig solcreme indeholder stoffer, der kan ødelægge bilens lak helt og aldeles.

– Har man det på hænderne, må man under ingen omstændigheder røre ved lakken, siger Tom Larsen.

Hvis du har mod på at lave opløsningen selv, kan du altså i galleriet se, hvad du skal bruge, og hvilke blandingsforhold du skal arbejde med.

Sprøjt og kør forsigtigt.

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu