ANNONCE

Is på ruden blev dyrt: Her er rådet, du bliver glad for

27. november 2018 21:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Is på forruden kan koste dig mange penge - hvis du kører i hvert fald.

Det kan blive dyrt at køre bil uden at kunne se noget. Det måtte en mandlig bilist sande mandag morgen, fortæller Østjyllands Politi i sin døgnrapport. Han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers, fordi hans ruder var fuldkommen dækket til at is og dug.

I den tilstand kunne manden ikke se tilstrækkelig ud af forruden, og patruljen tog kontakt til den 42-årige mand, der kom med den uduelige undskyldning, at han havde forsøgt med en spray, der tilsyneladende ikke havde virket.

Patruljen kunne ifølge politiet konstatere, at der kun var ordentlig udsyn gennem et lille cirkelformet hul i isen. Manden blev sigtet og pænt bedt om at fjerne is og dug, inden hans kørsel fortsatte. Han kan sådan set betragte sig selv som heldig.

– Is på bilruden kan koste en betinget frakendelse, har Kenneth Benfeldt fra færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi tidligere fortalt til Newsbreak.dk. Det skete så sent som i begyndelsen af november. Her mistede en bilist fra Hvidovre sit kørekort.

Selv om det kan være let at definere, om der er sne eller is på forruden, så er det faktisk en vurderingssag, hvor hårdt det skal straffes, fortalte Benfeldt.

– Det er ikke fast formel for, hvor mange kvadratcentimeter, der skal være fri eller lignende. Der skal altså være en potentiel risiko for, at man er til fare og ulempe for andre, sagde han.

Ken har en fed fidus

Et af de mere grelle eksempler, som sandsynligvis har kostet kortet, havde Benfeldt også. Sagen blev sendt til en dommer, for det er proceduren, når politiet lægger op til frakendelse.

– Vi har netop haft en sag med en bilist, der kørte med hovedet ud af vinduet fordi hans forrude var helt dækket af is. Den havde han ikke haft tid til at fjerne, sagde Kenneth Benfeldt.

Men tid må aldrig være en undskyldning, og Ken Weathers, meteorolog ved Wate.com, har i en video, der blev udgivet på Youtube i januar 2016, delt en fed fidus. En væske, der på magisk vis kan afise din forrude for dig. Forenede Danske Motorejere (FDM)s tekniske konsoluent Tom Larsen bakkede faktisk op om metoden, da Newsbreak.dk talte med ham.

Han fortalte, at metoden helt klart vil virke i den opløsning, Ken Weathers omtaler. Du kan i galleriet se, hvordan blandingen laves.

Tom Larsen sagde dog også til Newsbreak.dk, at det produkt, man får ud af at blande væsken, skaber et produkt, der er mere kradsbørstigt end det, du eksempelvis finder i sprinklervæske.

Og med de blandingsforhold, der omtales i denne artikel, er det derfor en god idé at have følgende for øje; når du sprøjter væsken ud på din forrude, skal du sikre dig, at du kun rammer forruden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu