ANNONCE

Isaac går i land i Louisiana

29. august 2012 08:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Isaac går i land i Louisiana
Billede mangler

Orkanen Isaac har passeret kystlinjen i det sydlig Louisiana og er på vej mod delstatens største by, New Orleans, med voldsomme vindstød og styrtregn.
Orkanen ventes at ramme New Orleans præcis syv år efter den amerikanske storby blev hærget af orkanen Katrina.
Isaac er den første orkan, som rammer det amerikanske fastland i denne sæson.
Isaac er en kategori 1 storm, mens Katrina, der ramte byen den 29. august 2005, var i kategori 3.
Men Isaac har ikke desto mindre skabt dyb bekymring, fordi uvejret minder om, hvor skrøbelig og sårbar storbyen New Orleans er.
Meteorologerne har advaret om, at Isaac kan medføre op mod fire meter høje stormfloder i nogle af Louisianas og Mississippis lavtliggende områder, og at der længere inde i landet kan falde op mod en halv meter regn.
Nye diger og mure, som er opført for milliarder af dollar for at hindre oversvømmelser i New Orleans, vil således blive testet af naturen for første gang, og 1000 hjemmeværnsfolk er i beredskab.
– Jeres by er sikker, forsikrer New Orleans bogmester, Mitch Landrieu, som sent tirsdag talte om orkanen på det regionale tv.
For syv år siden fik Katrina dæmninger omkring byen til at briste og dermed skabte store oversvømmelser. Katastrofen kostede mere end 1800 mennesker livet og skabte ødelæggelser for mange milliarder dollar.
I en udtalelse fra Det Hvide Hus udtrykker præsident Barack Obama sin bekymring for, at det kommende uvejr kan forårsage omfattende skader.
– Vi har at gøre med en kraftig storm, og der kan komme betydelige oversvømmelser og andre ødelæggelser over et stort område, siger præsidenten.
Samtidig opfordrer han indbyggerne til at lade sig evakuere.
– Det er ikke nu, man skal friste skæbnen, siger Obama.
Tusindvis af indbyggere i lavtliggende områder er blevet opfordret til at forlade deres hjem.
I 2005 førte Katrins ødelæggelser til kaos, plyndringer og vold, og de amerikanske myndigheders beredskabsplaner viste sig helt utilstrækkelige.
Kilde: Reuters
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu