Ishockey-bossens OL-drøm

7. februar 2013 17:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ishockey-bossens OL-drøm
Billede mangler

For Henrik Bach Nielsen er det de vigtigste og mest nervepirrende dage i hans formandstid.

– Nerverne hænger uden på tøjet her i Vojens. Men når dét er sagt, vil jeg skynde mig at sige, at jeg har stor tiltro til spillerne og trænerne og håber af hele mit hjerte at kunne gratulere dem søndag aften, siger Danmarks Ishockey Unions formand.

– Lykkes det Danmark at kvalificere sig til OL i Sochi, er det ubetinget den største begivenhed i dansk ishockeys historie. Det er fornemt, at vi har været A-nation siden 2003 og til maj i Stockholm deltager i VMs bedste gruppe for ellevte gang. Men OL er noget helt specielt. Det er hvert fjerde år og kun med verdens 12 bedste ishockeynationer. Dansk OL-deltagelse til give ishockeyen en opmærksomhed, vi aldrig har oplevet før.

Henrik Bach Nielsen, forretningsmanden fra Aalborg, kom i sin tid ind i ishockeysporten i AaB på grund af sine børns ishockeyinteresse og blev i 2007 DIUs ottende formand. Han skrev sidste år historie, da han blev valgt ind i det internationale ishockeyforbund, IIHFs council som den første dansker.

Han er formand for medical committee, et af IIHFs vigtigste udvalg, som arbejder med bl.a. spillernes sikkerhed, analyser af skader herunder hjernerystelse samt doping. Desuden sendes læger til 30 turneringer om året. Muligvis vil hans plads i IIHFs council også få indflydelse på DIUs ansøgning om at få VM til den kommende multiarena i Ørestaden i 2017. Danmark og Letland (Riga) deler VM på dén måde, at Danmark ud over en indledende pulje får semifinalerne, guld- og bronzekampen samt kongressen.

– Det er klart, at jeg nu taler med en langt bredere del af alle landene. Og det er jo alle lande, der stemmer om et A-VM. Internationalt betyder netværk meget, og før i tiden lå det jo ikke så naturligt at tale med Australien og Sydafrika. Det er det nu, siger han.

– Men jeg vil gerne påpege, at vore VM-konkurrenter, Tyskland/Frankrig, også begge har councilmedlemmer. For Henrik Bach Nielsen er det overraskende, at Tyskland har valgt Köln som spilletid.

– Der var vi jo i 2010. Jeg mener, at Berlin ville have været et stærkere bud, siger han.

DIU får i 2013 en støtte fra Team Danmark på 6,2 mio. kr. til A-landsholdet samt U20 og U18 (men ikke kvindelandsholdet, som også spiller om en OL-plads).

– Vi er meget glade for, at Team Danmarks direktør, Michael Andersen, lover, at Team Danmark vil optimere støtten, hvis vi kvalificerer os til OL. Nu er det op til os selv, siger Henrik Bach Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu