Ishockeytræner accepterer dom: Dumt af Jannik

5. maj 2012 16:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ishockeytræner accepterer dom: Dumt af Jannik
Billede mangler

Der lyder ingen beklagelser fra landstræner Per Bäckman, efter at en af hans stærkeste spillere, Jannik Hansen, er blevet idømt en spilledags karantæne ved ishockey-VM.
En hård tackling bagfra mod en tjekkisk spiller sendte Hansen to minutter i straffeboksen i slutningen af fredagens kamp, men det internationale ishockeyforbund (IIHF) valgte derudover lørdag at tildele danskeren karantæne i søndagens kamp mod Italien.
– Det var dumt af Jannik. Han må ikke gøre det, han gjorde, og nu må han stå til ansvar, siger Per Bäckman.
– Det var en soleklar udvisning. Jeg ville have givet 2 plus 10 minutter for den.
– Jeg har ikke snakket med ham om den episode, men Jannik har spillet hockey i så mange år, at han ved, hvad man må og ikke må, så det behøver jeg ikke.
Synderen selv vil ikke udtale sig om dommen, men gennem landsholdets presseansvarlige Claus Christensen lader han forstå, at tacklingen ikke var aggressiv eller med hensigten at skade den tjekkiske modstander.
Men IIHF har altså alligevel valgt at sende Vancouver-spilleren en dag i skammekrogen, og for landstræneren er det en alvorlig sag.
– Jeg havde foretrukket, at det havde været mod Sverige eller Rusland, vi havde manglet Jannik. Kampen mod Italien er vores vigtigste i det indledende gruppespil.
– Efter vores kamp i går tror alle, at vi bare skal gå på isen og udspille italienerne, men vi har set, hvor tætte kampene i vores gruppe har været, og italienerne holdt længe Tyskland nede på 0-1, understreger Bäckman.
Landstræneren flytter nu Jesper Jensen op på Jannik Hansens plads i andenkæden, mens Bjarke Møller, der kun fik 37 sekunder på banen mod tjekkerne, glider ind som center i fjerdekæden.
Italien er favorit til at slutte sidst i gruppen, men Danmark er formentlig en af de modstandere, hvor de på forhånd vil sætte næsen op efter at skabe en overraskelse.
De to hold mødtes i tirsdags i en testkamp i Rødovre. Her vandt Danmark – med Jannik Hansen på holdet – 4-2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu